Λατρεύεις το αβοκάντο και από την κουζίνα σου δεν λείπει ο σολομός και το βούτυρο αμυγδάλου; Σου έχουμε πολύ καλά νέα, καθώς απ’ ότι φαίνεται αυτή η διατροφή είναι το κλειδί για τέλειο σώμα. Αν πάλι όχι, δες γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου άμεσα.

avocado2-575x380

Μια ματιά να ρίξεις στις photos που ανεβάζουν στο instagram οι Millennians -με υγιεινά μπολ πρωινού, smoothies, τέλεια σνακ με φρούτα και λαχανικά, καθώς και λαχταριστά φαγητά χωρίς πολλές σάλτσες και θερμίδες όμως- και θα καταλάβεις ότι η διατροφή τους είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις. Πλέον, υπάρχει και έρευνα που στηρίζει αυτή την άποψη.

giaourti

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (τα ω-6 και ω-3 που βρίσκονται στις μαργαρίνες, τα φυτικά έλαια, λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο φρέσκος τόνος, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, αλλά και στο αβοκάντο, τον λιναρόσπορο, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους και το τόφου – τους πρωταγωνιστές της διατροφής των Millennials δηλαδή), μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες μας και να αλλάξουν την όρεξη, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, ελπίζουν ότι αυτές οι διατροφικές συνήθειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμη και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας!

solomos

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές μέτρησαν τις ορμονικές αλλαγές ατόμων ηλικίας 18 έως 35 ετών, αξιολογώντας τη φυσιολογική τους πείνας και τον κορεσμό τους. Επίσης, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν πόσο πεινασμένοι ή χορτάτοι αισθάνονταν και πόσο πίστευαν ότι μπορούσαν να φάνε. Όσοι λοιπόν κατανάλωναν πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, αισθάνονταν λιγότερο πεινασμένοι και ένιωθαν πιο γεμάτοι για περισσότερο, σε σχέση με όσους δεν ακολουθούσαν αυτή τη διατροφή.

xoumous

“Οι ορμόνες της όρεξης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του πόσο τρώμε” δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Jamie A. Cooper, συμπληρώνοντας ότι τα ευρήματα τους, τους κάνουν να πιστεύουν ότι καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε πολυακόρεστα λιπαρά, όπως καρύδια, μπορούν οι ορμόνες να αλλάξουν κάνοντας μας να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερο. Συγκεκριμένα, μια τέτοια διατροφή μειώνει την ορμόνη γκρελίνη που βοηθά στην αύξηση της όρεξης και αυξάνει την λεπτίνη που βοηθά στην καταστολή της όρεξης.