Είχα ακούσει τόσα και τόσα για τη μαγική χασιέντα – taqueria του Τhe Sowl, που δημιούργησαν από κοινού ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης και είχα μεγάλη περιέργεια να τη δω. Άλλωστε, το χώρο στον οποίο στεγάζεται τον “χτίσαμε” τη δεκαετία του ’90 που λειτουργούσε ως “Σταύλος”, όνομα που πήρε λόγω του ότι ακόμα πιο παλιά εκεί ήταν οι στάβλοι του βασιλιά Όθωνα. Ένας χώρος προνομιακός από μόνος του, στην ουσία πολυχώρος, αφού εκτός από all day bar restaurant λειτουργεί και ως γκαλερί. Μια απλή καθημερινή, λοιπόν, πήρα τις φίλες μου και πήγαμε στον γνώριμο πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο να δοκιμάσουμε το νέο καλοκαιρινό μενού και τα signature cocktails του The Sowl.

the-sowl-bar

Ο κεντρικός χώρος του patio, της εσωτερικής αυλής του πολυχώρου δηλαδή, υπέροχος, γεμάτος χρώματα, λουλούδια και κρεμαστούς κήπους. Υπεύθυνος για το ethnic σκηνικό με τα boho στοιχεία ο Γιώργος Παντελούκας της GJP Construction, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε πολλά διακοσμητικά στοιχεία από την Ikea.

Το décor συμπλήρωναν ιδιαίτερα ποτήρια στα οποία απολαύσαμε τα φανταστικά κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας Bar Solutions: το Domi sling -blend από εκλεκτά ρούμια με σιρόπι falernum, το Lagrima de Peru -το δάκρυ του Περού με pisco acholado, πιπεριές jalapenos και στα χείλη του ποτηριού χαρουπόμελο με καπνιστό αλάτι και κουρκουμά (!) και το γλυκό Hacienda passion – Μαστίχα Μ Dry- γαρνιρισμένο με το έμβλημα του πολυχώρου, μια κουκουβάγια από ζαχαρόπαστα!

the-sowl-cocktails

the-sowl-nachos

Με ένα premium cocktail ανα χείρας και το λατινοαμερικάνικο σκηνικό με τις ορχιδέες και τις πολύχρωμες μαξιλάρες ολόγυρα προχωρήσαμε στα πιάτα. Πρώτα προσγειώθηκαν στο τραπέζι μας, τι άλλο, τραγανά νάτσος με δύο μπολ που περιείχαν το ένα sour cream και το άλλο γουακαμόλε. Ιδανικά συνοδευτικά για τα ποτά μας. Έπειτα ήρθε μια ολόφρεσκη σαλάτα από σπανάκι baby, ρόκα, jamon, μαριναρισμένες φράουλες και μύρτιλα, που μας άρεσε πολύ! Η έκπληξη όμως ήρθε αμέσως μετά. Ψητό καλαμπόκι με sour cream, τυρί manchego και καπνιστή πάπρικα, ένα πρώτο πιάτο, που δεν είχα δοκιμάσει πουθενά αλλού. Ήταν τόσο νόστιμο που ευχαρίστως θα έπαιρνα άλλο ένα. Όμως είχαμε ήδη παραγγείλει τα επόμενα.

the-sowl-kalampoki

the-sowl-salata

Τα ξεχωριστά πιάτα που εμπνεύστηκε από την Κεντρική και Νότια Αμερική ο chef Δημήτρης Κανατάς για το νέο καλοκαιρινό μενού αποδείχθηκαν άκρως εξωτικά και ταιριαστά με τα ποτά μας: fajitas κοτόπουλου με πικάντικο ρύζι, βραζιλιάνικη πικάνια από Black Angus και Brazilian burger με γουακαμόλε. Όλα πολύ νόστιμα και ισορροπημένα.

the-sowl-fajitas

Πριν φύγουμε χτυπήσαμε και δυο γλυκάκια, εντελώς λατινοαμερικάνικα: ζεστά τσούρος με κανέλα και ζάχαρη, τα οποία βουτούσαμε προκλητικά μέσα σε σος σοκολάτας με τσίλι και παγωτό κανέλα αλλά και ένα δροσερό σεμιφρέντο από τρεις κρέμες, με σος φράουλας, φρέσκια βανίλια και παγωτό γιαούρτι. Το πιο ταξιδιάρικο και όμορφο φινάλε.

the-sowl-churros

the-sowl-dulce-de-leche

info
The Sowl, Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003, www.thesowl.com. Στην γκαλερί του πολυχώρου The Sowl πραγματοποιούνται εικαστικές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών και παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Διαθέτει επίσης αίθουσα προβολών, Pop-Up Store και άλλους χώρους, που προσφέρονται για πολιτιστικές και εταιρικές εκδηλώσεις. Τις Κυριακές η cosy αυλή της μαγικής χασιέντας σερβίρει brunch 12.00 -18.00.

the sowl exo