Η Ντίνα Νικολάου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές Ελληνίδες μαγείρισσες, αφού από το 2006 και μετά παρουσιάζει ανελλιπώς τις συνταγές της μέσα από εκπομπές μαγειρικής και γαστρονομίας που φέρουν την υπογραφή της. Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV την εκπομπή ma cuisine grecque, η οποία παρουσιάζει συνταγές και πιάτα από όλη την Ελλάδα. Έχει σπουδάσει επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές σχολές του Παρισιού Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation, Lenotre και έχει έρθει σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που την ενέπνευσαν μεταδίδοντάς της το πάθος για το καινούριο και τη δημιουργία. Στο Παρίσι με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν το εστιατόριο EVI EVANE, και από εκεί με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία υπερασπίζονται από κοινού την ελληνική κουζίνα. Έχει διδάξει μαγειρική στην Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Chef d΄ Oeuvre, μάλιστα έχει συγγράψει και το βιβλίο μαγειρικής της σχολής, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής. Έχει συγγράψει άλλα 6 βιβλία μαγειρικής που έχουν αγαπηθεί πολύ τόσο από το ελληνικό όσο και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το τελευταίο της βιβλίo Grece cuisine familial et traditionnelle εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο La Martini Ere. Η ελληνική έκδοση της γαλλικής αυτής έκδοσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη.