Μετά το cronut του Dominique Ansel, στο δρόμο των υβριδικών γλυκών συναντήσαμε τα cruffin και cup macaron που συζητήθηκαν πολύ. Η τάση όμως που “παντρεύει” διαφορετικά είδη γλυκών φαίνεται ότι ακόμα εμπνέει τους λάτρεις του είδους αφού η γλυκιά “πιάτσα” υποδέχτηκε ένα ακόμα μέλος εν όψει μάλιστα της “Ημέρας του macaron” στη Νέα Υόρκη.

macaronut

Ο λόγος για το macaronut, που, όπως σωστά μαντέψατε είναι συνδυασμός του παραδοσιακού παριζιάνικου macaron και του αμερικανικού donut. Με υφή και μέγεθος όμοια με του macaron, γέμιση κρέμας φράουλας και σχήμα σαν του donut, το εν λόγω γλυκό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε το ενδιαφέρον των απανταχού “γλυκατζήδων” πριν καν πουληθεί επίσημα στα ζαχ/τεία (να’ ναι καλά τα social media)…

macaronut1

Δημιουργός του, ο Γάλλος ζαχ/της Francois Payard ο οποίος είναι επίσης εμπνευστής της “Ημέρας macaron” που καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου σε ετήσια βάση από το 2010. Η εν λόγω μέρα μάλιστα συμπίπτει με την “Ημέρα Macaron” της Γαλλίας που δημιουργήθηκε από τους συντελεστές του φημισμένου La Maison Pierre Hermé στο Παρίσι σε συνεργασία με γνωστό σύνδεσμο ζαχ/τών. Όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, ζαχ/τεία ανά την πόλη, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, προσφέρουν δωρεάν συγκεκριμένες ποσότητες macaron (1 ανά πελάτη) μεταξύ 10 το πρωί και 5 το απόγευμα ενώ αρκετές επιχειρήσεις προσφέρουν ένα τμήμα των εσόδων της ημέρας από τις πωλήσεις macaron στην οργάνωση City Harvest για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το “macaronut”, όπως καταλαβαίνετε, είναι διαθέσιμο μόνο στα ζαχ/τεία του Francois Payard στη Νέα Υόρκη στην τιμή των 5 δολαρίων.

info
http://www.macarondaynyc.com/