Άλλοι μαζεύουν χρήματα για να αγοράσουν αυτοκίνητο ή σπίτι, άλλοι για να πάνε ταξίδι στο εξωτερικό και άλλοι για να αγοράσουν… ψάρι! Κι όμως, o ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων σούσι Zanmai, Kiyoshi Kimura, πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 600.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει ένα και μόνο πελώριο ψάρι στην πρώτη δημοπρασία «σούσι» του Τόκιο για το 2017.

053_5TUNA2017010-(1)

tonos1

Μάλιστα με αυτή του την προσφορά κατοχύρωσε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις πιο ακριβές αγοραπωλησίες θαλασσινών. «Η τιμή ήταν λιγάκι τσιμπημένη, αλλά είμαι χαρούμενος που βγήκα νικητής στη δημοπρασία και εξασφάλισα έναν τόνο με τόσο ικανοποιητικό σχήμα και μέγεθος», δήλωσε ο «βασιλιάς του τόνου» , όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του.

Ο τεράστιος τόνος είναι σίγουρο ότι θα μοσχοπωληθεί στα εστιατόρια Zanmai, ενώ θα δώσει και αρκετή ακόμα δημοσιότητα στον ιδιοκτήτη του. Και μπορεί ο τεράστιος κυανόπτερος τόνος βάρους 212 κιλών να εντυπωσιάζει, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kiyoshi Kimura καταφέρνει με τις αστρονομικές προσφορές του να εξασφαλίσει τα καλύτερα ψάρια που προσφέρει η παραδοσιακή αγορά Τζουκίτζι. Το 2013 είχε αγοράσει έναν ερυθρό τόνο στην τιμή του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ πέρυσι η δημοπρασία του είχε βγει αρκετά πιο φτηνή αφού πλήρωσε 111.000 ευρώ για έναν τόνο 200 κιλών.

Δείτε το παρακάτω video με τη δημοπρασία