Νομίζετε ότι κάποιος που φημίζεται για τις γλυκιές του δημιουργίες είναι απαραίτητα ζαχαροπλάστης; O Γάλλος σκηνοθέτης Alexandre Dubosce έρχεται να σας διαψεύσει.

Ο εν λόγω σκηνοθέτης εξειδικεύεται στην κινούμενη εικόνα και χρησιμοποιώντας ευρηματικές μεθόδους παρουσιάζει τον συναρπαστικό κόσμο του φαγητού με εικόνες και σε -κάποιες περιπτώσεις- λέξεις. Στο εν λόγω project η κινούμενη εικόνα έχει την τιμητική της.

Το πιο πρόσφατο και εντυπωσιακό βίντεο που δημιούργησε τιτλοφορείται «Melting Pop» και είναι ένα μόνο κομμάτι της σειράς «caketropes» (σαν να λέμε «γλυκοτρόπια»), ένα project που συνδυάζει τα επιδόρπια με το «ζωητρόπιο», μία κυκλική συσκευή που χρησιμοποιούν οι κινηματογραφιστές για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ζωντανής κίνησης ενός αντικειμένου καθώς αυτό περιστρέφεται. Έχει ήδη δημιουργήσει αρκετές τούρτες τέτοιου τύπου με διαφορετικό θέμα αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα.

Φυσικά για να έρθει σε πέρας ένα τέτοιο project η διαδικασία κάθε άλλο παρά εύκολη και απλή είναι και αυτό αποδεικνύεται από τις εικόνες από τα «παρασκήνια» που ο Dubosc παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

info
http://www.alexandre-dubosc.com/web3/melting-pop/

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εν λόγω τούρτα

Δείτε περισσότερα από τα projects του Dubosce ΕΔΩ