Από τότε που το cappuccino και ο latte έγιναν από τις δημοφιλέστερες καθημερινές επιλογές για καφέ, οι baristas έχουν βάλει σκοπό να μας εκπλήσσουν με τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Και μιας και οι selfies είναι επίσης τάση της εποχής, το τελευταίο hit τους είναι να τυπώνουν φωτογραφίες πάνω στον καφέ!

coffee2

Φαντάσου, λοιπόν, να παραγγέλνεις τον καφέ σου και πάνω στο αφρόγαλα αντί για ένα κλασικό “φυλλαράκι”, σαν αυτά που φτιάχνει με τα χέρια του ο barista να βλέπεις τον εαυτό σου ή τον αγαπημένο σου ή κάποιον διάσημο. Πώς το καταφέρνουν αυτό; Το μυστικό βρίσκεται σε ένα νέο μηχάνημα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στα cafes -στο εξωτερικό τουλάχιστον.

αρχείο λήψης

Ο λόγος για το Ripple Maker, το οποίο μετατρέπει έναν κλασικό καφέ σε ξεχωριστή εμπειρία, καθώς μπορεί να τυπώσει πάνω στο αφρόγαλα ό,τι σχέδιο θέλεις, από μια φωτογραφία σου ή ένα χαμογελαστό προσωπάκι μέχρι μια… πρόταση γάμου στο ταίρι σου. Όσα cafes το έχουν αποκτήσει φτιάχνουν espresso και αφρόγαλα με τον κλασικό τρόπο και στη συνέχεια βάζουν το φλιτζάνι στο Ripple Maker, επιλέγουν ένα από τα σχέδια που υπάρχουν ήδη ή φτιάχνουν ένα νέο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έτοιμο το καφεδάκι. Μάλιστα, μέσω ενός app για κινητά οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους την εικόνα της επιλογής τους (π.χ. τη φωτογραφία που λέγαμε).

coffee

Θέλεις να δεις πώς λειτουργεί; Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο: