Τα πρώτα ψυγεία που ενημερώνουν τραβώντας φωτογραφίες τους ιδιοκτήτες τους για τα ψώνια που χρειάζονται, έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά και σε λίγα χρόνια αναμένονται να την κατακλύσουν. Μπορεί τώρα να ακούγεται απίθανο και παράλογο, αλλά και πριν μερικά χρόνια εάν σου λέγαμε ότι θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με το πάτημα ενός κουμπιού με ασύγκριτες ταχύτητες με άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη, ούτε πάλι θα μάς πίστευες.

psygeio-anoigma

Τα εν λόγω νέα μοντέλα ψυγείων υψηλής τεχνολογίας, είναι εφοδιασμένα με κάμερες στην επάνω, μεσαία και κάτω πλευρά της πόρτας, ώστε να απαθανατίζουν το περιεχόμενο, λίγο πριν σβήσει η λυχνία του ψυγείου και να το στέλνουν κατευθείαν στο κινητό του ιδιοκτήτη τους. Δημιουργήθηκαν έχοντας κατά νου τους πολυάσχολους ανθρώπους της εποχής μας, οι οποίοι λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι τους και δεν έχουν χρόνο για να ελέγξουν τις προμήθειες που έχουν στην κουζίνα τους. Μπορεί το κόστος τους να ξεπερνά τα 1000€, ωστόσο σύμφωνα με τον έμπορο, John Lewis, οι πωλήσεις τους έχουν τριπλασιαστεί, μόνο φέτος, αλλάζοντας σιγά σιγά για πάνα τον τρόπο που κάνουμε τα εβδομαδιαία μας ψώνια.

«Όλοι γνωρίζουμε αυτήν την αίσθηση του να βρισκόμαστε στο σούπερ μάρκετ και ξαφνικά να σκεφτόμαστε: “Χρειάζομαι περισσότερα καρότα;”. Τώρα, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα το τηλέφωνό σας και να διαπιστώσετε, μόνοι σας, αν υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σας», δηλώνει ο επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων στη Samsung Electronics, Nick Bevan. Αρκετά ελκυστική ιδέα, δεν συμφωνείς;

Δείτε ακόμα:
Προσοχή! Μην ξαναβάλεις αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο!
Πώς διατηρείς τα τρόφιμα στο ψυγείο για περισσότερο καιρό
Πώς να διώξεις εύκολα τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο