Τα παγωτά έχουν εδώ και πολλά χρόνια αφήσει πίσω τους τη μονοτονία των κλασικών γεύσεων -κακάο, βανίλια, φράουλα- και μας εκπλήσσουν συνεχώς με τις νέες γευστικές προτάσεις τους. Βέβαια η έκπληξη δεν είναι πάντα ευχάριστη…

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, 8 παγωτά που προκαλούν ανατριχίλα, όχι τόσο λόγω της παγωμένης υφής τους όσο λόγω των συστατικών που περιέχουν και της γεύσης τους. Θα τα δοκίμαζες;

crocodile_icecream_

Με αβγό κροκόδειλου
Ότι τα περισσότερα παγωτά περιέχουν αβγό -από κότες πάντα- πιθανόν το ξέρεις ήδη. Σε ένα παγωτατζίδικο στις Φιλιππίνες, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να κάνουν τη διαφορά βάζοντας στο παγωτό τους αβγά από κροκόδειλους. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, το παγωτό της είναι περιζήτητο, ενώ αποτελεί και πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα συμβατικά, μια και είναι πιο θρεπτικό, περιέχει λιγότερη χοληστερόλη και περισσότερες πρωτεΐνες. Όσο για το που βρίσκει τα αβγά, τα προμηθεύεται από ένα πάρκο κροκοδείλων στις Φιλιππίνες και πρόκειται κυρίως για αβγά που δεν εκκολάφθηκαν.

breastmilkicecream

Με μητρικό γάλα
Η gelateria The Icecreamists στο Λονδίνο είχε προκαλέσει αίσθηση πριν μερικά χρόνια όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει παγωτό με μητρικό γάλα. Η αμφιλεγόμενη αυτή γεύση παγωτού φτιαχνόταν χρησιμοποιώντας μητρικό γάλα σε συνδυασμό με βανίλια Μαδαγασκάρης και ξύσμα λεμονιού. Μάλιστα, για να μην ξεμένουν από πρώτη ύλη είχαν βάλει και αγγελία ζητώντας από γυναίκες να τους δώσουν το γάλα τους! Και μπορεί πολλές να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και να είχε γίνει μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό το παγωτό, ωστόσο μάλλον δεν στάθηκε και πολύ τυχερό αφού το μαγαζί τελικά έκλεισε.

Coronation_Chicken

Γεύση εστεμμένου… κοτόπουλου
Τον Ιουνίου του 2012 η Ελισάβετ συμπλήρωσε 60 χρόνια στο θρόνο και οι Βρετανοί τίμησαν με το παραπάνω τον Αδαμάντινο Ιωβηλαίο (Diamond Jubilee) της βασίλισσας τους. Στο χορό των εορτασμών μπήκαν φυσικά και τα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της πόλης, δημιουργώντας πιάτα ειδικά για τη μέρα. Ανάμεσα τους και η gelateria Gelupo που δημιούργησε ένα ασυνήθιστο παγωτού με γεύση… κοτόπουλο. Το κοτόπουλο της στέψης, περιείχε ζωμό κοτόπουλου, κουρκουμά, κύμινο, πιπέρι καγιέν και σταφίδες μουλιασμένες σε κρασί μαρσάλα. Για φαγητό καλό ακούγεται, για παγωτό, ποιος ξέρει;

baconicecream

Με καραμελωμένο μπέικον
Ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν το μπέικον είναι γνωστό, απλά μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι το βάζουν στο φαγητό τους ή απλά το σερβίρουν μαζί με αβγά για πρωινό. Τελικά, απ’ ότι φαίνεται το καραμελώνουν κιόλας και το βάζουν και στο παγωτό! Η ιδέα για το παγωτό με καραμελωμένο μπέικον ανήκει στον Αμερικανό μάγειρα David Lebovitz, που καραμέλωσε λωρίδες μπέικον, με καστανή ζάχαρη, παρακαλώ, ενώ ενίσχυσε γευστικά το παγωτό του και με κανέλα, βανίλια και λίγο μαύρο ρούμι.

breakfast bash

Γεύση πρωινού
Μπορεί η μαμά σου να έλεγε ότι δεν κάνει να τρως παγωτό το πρωί, αλλά αν ήξερε αυτό το φοβερό παγωτό με γεύση πρωινού μήπως άλλαζε γνώμη; Για την ακρίβεια το breakfast bash παγωτό της αμερικανικής gelateria Max & Mina’s Homemade Ice Cream and Ices, έχει γεύση σφενδάμου και καρυδιών και περιέχει κομμάτια από pancake και φρυγανισμένο ψωμί. Τέλειο; Να ξέρεις ότι εκεί έχουν παράδοση στα gourmet παγωτά, με την γκάμα τους να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γεύση καπνιστού σολομού, μπύρας και τσιπς πατάτας. Όπως άλλωστε δηλώνουν και οι ιδιοκτήτες, οι παραδοσιακές γεύσεις απλά δεν είναι αρκετές.

Octopus-icecream

Με χταπόδι
Ονομάζεται Taco Aisu και είναι το παγωτό που τρελαίνει τους Ιάπωνες. Όσο για τη γεύση του; Χταποδάκι κα, μάλιστα μέσα βρίσκεις και κομμάτια από χταπόδι για να βιώσεις την απόλυτη θαλασσινή εμπειρία στο χωνάκι σου. Αν τύχει να βρεθείς στην Ιαπωνία και θέλεις να δοκιμάσεις και άλλα παγωτά με άρωμα θάλασσας, μην παραλείψεις να αναζητήσεις επίσης και το παγωτό με μελάνι σουπιάς.

garlic icecreamedited

Με σκόρδο
Και το τζατζίκι θα μου πεις γιαούρτι με σκόρδο είναι, γιατί να μην αναμείξεις γάλα με σκόρδο, να το παγώσεις και να το κάνεις παγωτό; Δεν ξέρω αν αυτό είχαν κατά νου και οι δημιουργοί αυτού του παγωτού, πάντως το αποτέλεσμα είναι ένα παγωτό με γεύση σκόρδου. Δεν θα το προτιμήσεις όταν βγεις βόλτα με το ταίρι σου, αλλά δίπλα σε ψητό κρέας ίσως και να ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

haggis-ice cream

Με σκοτσέζικο haggis
Θυμάσαι το haggis από Τα 8 πιο παράξενα φαγητά του κόσμου (http://www.olivemagazine.gr/10674/); Είναι ένα παραδοσιακό σκοτσέζικο πιάτο που αποτελείται από αρνίσιο στομάχι γεμιστό με ψιλοκομμένα αρνίσια συκώτια, καρδιά και πνεύμονες, κρεμμύδι, βρώμη, ξύγκι, μπαχαρικά και αλάτι. Ε, λοιπόν, αυτή η “λιχουδιά” κυκλοφορεί και σε παγωτό! Να ένα παγωτό που θέλει σίγουρα γερό στομάχι για να το δοκιμάσεις!