Αδιαμφισβήτητα οι Ιάπωνες είναι από τους πιο ευφάνταστους και έξυπνους λαούς και αυτό δεν φαίνεται μόνο στις τεχνολογικές τους καινοτομίες, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο σκαρφίζονται περίεργα γλυκίσματα. Δεν μας εντυπωσιάζει μάλιστα μόνο η ευρηματικότητα τους όσον αφορά τις συνταγές αλλά και στους τρόπους με τους οποίους τα διακοσμούν, αφού πολλές φορές είναι τόσο χαριτωμένα που λυπάσαι να τα φας. Άλλες φορές πάλι…δεν θες να τα φας!

diy

1. DIY γλυκά
Φαντάσου να ανυπομονείς να απολαύσεις ένα γλυκό και να πρέπει πρώτα να το…συναρμολογήσεις! Κι όμως, στην Ιαπωνία υπάρχουν γλυκά που θυμίζουν ζελεδάκια και έχουν οδηγίες για να τα “συναρμολογήσεις” και να φτιάξεις από μπέργκερς μέχρι πίτσες και σούσι. Όρεξη να έχεις να παιδεύεσαι!

Capture

2. Περιτύλιγμα που τρώγεται
Μπορεί συνήθως οι διάφορες καραμέλες και ζελεδάκια να είναι τυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη, ωστόσο στην Ιαπωνία δεν ισχύουν τέτοιοι κανόνες! Εκεί μπορείς να βρεις μικρά γλυκίσματα, όπου το περιτύλιγμα τρώγεται, αφού είναι φτιαγμένο από ρύζι. Ιδανικό για όσους είναι τόσο λιχούδηδες που από την λαχτάρα τους θα έτρωγαν μέχρι και το περιτύλιγμα!

Capture1

3. Γλυκό με πλοκάμια;
Κι όμως υπάρχει γλυκό στην Ιαπωνία, το οποίο μιμείται την γεύση του χταποδιού, παρόλο που αυτό δεν είναι ένα από τα συστατικά του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν και καραμέλες φτιαγμένες από φύκια! Τώρα γιατί κάποιος να θέλει το γλυκό του να έχει…θαλασσινή γεύση, ειλικρινά δεν ξέρουμε!

anoigma-water-cake

4. Κέικ νερού
Λέγεται «Mizu Shingen Mochi» και κάνει θραύση στην Ιαπωνία. Μπορεί να θυμίζει μια τεράστια σταγόνα νερού, στην πραγματικότητα, όμως, είναι κέικ με εξαιρετικά λεπτή υφή.

cats

5. Γατάκια παντού
Μια γιαπωνέζα blogger ονόματι Caroline, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την λατρεία της για τις γάτες και σκόρπισε τους τετράποδους φίλους της, φτιαγμένους από πάστα λευκού φασολιού Gyuhi, σε ένα σωρό γλυκά. Τα χαριτωμένα πλασματάκια αφήνουν αποτυπώματα από τα πατουσάκια τους πάνω σε κέικ, κοιμούνται πάνω σε λουκουμάδες και κάνουν ένα σωρό ζαβολιές. Περιττό να πούμε πως περισσότερο μας ήρθε η όρεξη να τα χαϊδέψουμε παρά να τα φάμε! (Φωτογραφία: Caroline.exblog.com)

lollipop2

6. Γλειφιτζούρια uchiwa
Τα συγκεκριμένα γλειφιτζούρια είναι έργο του γνωστού στην Ιαπωνία καλλιτέχνη Shinri Tezuka, ο οποίος χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο Amezaiku για να τα φτιάξει. Συνήθως εμπνέεται από τις εποχές του χρόνου για τα σχέδιά του. Το πιο δημοφιλές του γλειφιτζούρι είναι ένα χρυσόψαρο, το οποίο θαυμαστές του από κάθε γωνιά του πλανήτη θέλησαν να αγοράσουν.

flowercake

7. Γλυκά με αληθινά λουλούδια
Έχουν ως βάση την κρέμα Bavarian, ενώ από πάνω έχουν μια στρώση από ζελέ, η οποία περιέχει αληθινά λουλούδια, όπως πανσέδες και γαρίφαλα. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και κάνουν θραύση στην περιοχή Ichibangai όπου πωλούνται.

mapleleaves

8. Τηγανητά φύλλα σφενδάμου
Το συγκεκριμένο γλυκό σνακ ονομάζεται “momiji” or “momiji tempura” και παρασκευάζεται στην πόλη Minoh . Από μόνα τους τα φύλλα σφενδάμου δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση, ωστόσο όταν τυλίγονται από γλυκό κουρκούτι και τηγανίζονται, γίνονται πεντανόστιμα, σύμφωνα με όσους τα έχουν δοκιμάσει.

everyburger

9. Μπισκοτομπέργκερ
Έχεις λιγουρευτεί ποτέ μπισκότο σε σχήμα μπέργκερ; Ούτε εμείς! Αυτό δεν ισχύει όμως και για τους Ιάπωνες, οι οποίοι φαίνεται να λατρεύουν οτιδήποτε το περίεργο! Να σημειώσουμε, επίσης, πως μπορούμε να φανταστούμε και πολλές εγκύους να ζητούν κάτι τέτοιο…

soda

10. Περίεργες σόδες
Έτσι για φινάλε αποφασίσαμε να αφήσουμε κάτι…χωνευτικό; Μπορεί μια σόδα μετά το μεσημεριανό σου γεύμα να φαντάζει όνειρο, ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα έλεγες το ίδιο εάν είχε γεύση “ανανά” ή “μύρτιλο”… Ομολογούμε βέβαια πως θα θέλαμε πολύ να δοκιμάσουμε!