Μέχρι σήμερα η τεχνολογία στο σέρβις περιοριζόταν στην online κράτηση, την εξυπηρέτηση μέσω των μηχανημάτων, που έστελνε την παραγγελία ηλεκτρονικά στην κουζίνα και στην πληρωμή μέσω καρτών. Το εστιατόριο Eatsa στο Σαν Φρανσίσκο είπε να πάει ένα ή και περισσότερα βήματα παραπέρα, αυτοματοποιώντας σχεδόν τα πάντα.

eatsa

Για την ακρίβεια, σε αυτό το εστιατόριο δεν υπάρχουν σερβιτόροι και οι πελάτες παραγγέλνουν, πληρώνουν και λαμβάνουν το φαγητό τους χωρίς να έχουν καμία επαφή με κάποιον. Το μενού, που λες, εμφανίζεται σε μια οθόνη και μόλις επιλέξεις τι θέλεις, το παραγγέλνεις μέσω iPad που βρίσκεται στο εστιατόριο και από το οποίο πραγματοποιείς και την πληρωμή, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κάρτας σου. Έπειτα, το όνομα σου -όπως αυτό αναγράφεται πάνω στην κάρτα- εμφανίζεται σε μία άλλη οθόνη και όταν η παραγγελία είναι έτοιμη εμφανίζεται και ένας αριθμός δίπλα, ο οποίος αντιστοιχεί σε ένα από τα κουτάκια που καλύπτουν τον ένα τοίχο και μέσα στα οποία βρίσκεις το φαγητό σου. Σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας τύπου…

eatsa-2

Βέβαια, στο Eatsa υπάρχει ένας υπάλληλος για να σε βοηθήσει να κάνεις την παραγγελία σου αν δεν ξέρεις να χειρίζεσαι το iPad, καθώς και μερικοί στην κουζίνα, οι οποίοι όμως είναι επιμελώς κρυμμένοι. Μάλιστα, για να είναι σίγουρο ότι δεν θα έχεις καμία επαφή μαζί τους, τα διάφανα πορτάκια που καλύπτουν τα κουτιά, στα οποία μπαίνει το φαγητό γίνονται μαύρα τη στιγμή που ο υπάλληλος τοποθετεί την παραγγελία. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στα σχέδια του εστιατορίου είναι κάποια στιγμή να αυτοματοποιήσει και αυτό το κομμάτι ώστε να μην έχει κανέναν υπάλληλο!

eatsa-4eatsa-6

Αν αναρωτιέσαι τι είδους εστιατόριο θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο, η απάντηση βρίσκεται στο ότι πρόκειται για ένα fast-food, το κατεξοχήν μέρος όπου όλα πρέπει να γίνονται πολύ γρήγορα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα fast-food που σερβίρει το τυπικό, ανθυγιεινό φαγητό που έχεις στο μυαλό σου. Αντιθέτως, το Eatsa καινοτομεί και ως προς το μενού του, σερβίροντας πιάτα αποκλειστικά με κινόα! Εκεί βρίσκεις 8 διαφορετικά πιάτα με κινόα σε πολύ λαχταριστούς συνδυασμούς, που κοστίζουν μόλις 6,95 δολάρια το καθένα, καθώς και ένα πιάτο με τσιπς πατάτας ή τορτίγιες με γουακαμόλε για να τα συνοδεύσεις και για επιδόρπιο φρουτοσαλάτα.

info
www.eatsa.com