Προγραμματίζεις εκδρομή προς την Καρδίτσα; Σου έχουμε μια νόστιμη πρόταση για φαγητό σ’ έναν στιλάτο χώρο στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί πραγματική αποκάλυψη.

anoigma-restaurant

Ο λόγος για το Bistrot ΑΡΝΗ του σεφ Απόστολου Στεργιόπουλου, που ενθουσιάζει ντόπιους και επισκέπτες με τα γευστικά πιάτα του, τα οποία παίζουν με την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα. Μάλιστα, συχνά οργανώνει και θεματικές βραδιές με ειδικά μενού που σε μυούν σε ιδιαίτερες γεύσεις. Έτσι, τη μια βραδιά μπορείς να δοκιμάσεις ιταλικά πιάτα, την άλλη αργεντίνικα, ενώ πρόσφατα είχαν οργανώσει μια βραδιά αφιερωμένη στην τρούφα με πιάτα όπως βελουτέ από φινόκιο με λάδι τρούφας, νιόκι πατάτας με σύγκλινο Μάνης σε κρέμα λευκής τρούφας, φιλέτο σφυρίδας με φρικασέ λαχανικών και αβγολέμονο λευκής τρούφας και crème brûlée αρωματισμένη με λάδι λευκής τρούφας.

stergiopoulos

Λίγα λόγια για τον σεφ
Ο σεφ Απόστολος Στεργιόπουλος, βέρος Καρδιτσιώτης, σπούδασε μαγειρική στην σχολή Chef D’ Oeuvre και εξειδικεύθηκε στην ιταλική κουζίνα στην ιταλική σχολή “De Filippi”. Ήταν πρώτος μάγειρα στο ξενοδοχείο Intercontinental και από το 2005 ως το 2014 ήταν σεφ στο εστιατόριο Il Salumaio D’ Atene στην Κηφισιά. Το 2014 αποφάσισε να αφήσει πίσω του την Αθήνα και επέστρεψε στην Καρδίτσα όπου είναι σεφ και ιδιοκτήτης του Bistrot ΑΡΝΗ.

ΧΟΙΡΙΝΟ-ΜΕΝΤΑΓΙΝ

Εμάς πάλι μας άρεσαν τόσο πολύ τα πιάτα που δοκιμάσαμε, ώστε του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας κάποιες από τις συνταγές του. Για να τις απολαύσετε και εσείς -ακόμη και αν δεν πάτε στην Καρδίτσα άμεσα- μπορείτε να τις βρείτε στην κατηγορίας μας “Οι δικές σας συνταγές”.

Για να πάρετε μια γεύση:

Φιλέτο μυλοκόπι πάνω σε πουρέ αρακά με dressing και αρωματικά βότανα