Στον απόηχο ενός από τα πιο πολυσυζητημένα pop up της δεκαετίας, αυτό του Μεξικού, η ομάδα του εμβληματικού εστιατορίου της Κοπεγχάγης παραμένει σε εγρήγορση και εκπλήσσει με ένα ακόμα pop up που βρίσκεται σε εξέλιξη εν όψει του πολυαναμενόμενου του Noma 2.0 που ανοίγει το Δεκέμβριο.

Ενώ λοιπόν η μισή ομάδα του εστιατορίου (sous chefs και γενικοί managers) βρίσκεται σε αναζήτηση νέων πρώτων υλών και προμηθευτών ανά τη Σκανδιναβία προκειμένου να προετοιμαστεί για το ντεμπούτο του νέου Noma, η δημιουργική ομάδα που μένει πίσω πραγματοποιεί ένα νέο pop up, αυτή τη φορά εντός έδρας.

Το νέο τους εγχείρημα λειτουργεί από τις 19 Ιουλίου και λέγεται «Under The Bridge» (κάτω από τη γέφυρα) λόγω της τοποθεσίας που έχουν επιλέξει, κάτω δηλαδή από τη γέφυρα Knippelsbro στην Κοπεγχάγη. Πρόκειται για ένα οικογενειακό, ανοιχτό εστιατόριο με «το πιο φρέσκο φαγητό της ημέρας μαγειρεμένο όπως οι ίδιοι επιθυμούν –όχι απόλυτα στο στυλ του Noma– απλό και νόστιμο όπως αυτό που θα έφτιαχναν για τους ίδιους μια καλοκαιρινή βραδιά», όπως επεσήμαναν σε σχετική ανακοίνωση.

Το μενού είναι μια σύνθεση βασισμένη στην πολυπολιτισμικότητα του προσωπικού οπότε, όπως είναι αναμενόμενο, οι προτάσεις δεν περιλαμβάνουν κλασικές αναφορές στη νέα νορδική κουζίνα. Όσο για το κόστος, ανέρχεται – συμπεριλαμβανομένων και των ποτών- στα 153 δολάρια ενώ φρόντισαν και για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν κράτηση, ανοίγοντας και ένα wine bar. Το «Under The Bridge» θα λειτουργεί μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης
O λαντζιέρης του Noma γίνεται συνέταιρος του διάσημου εστιατορίου

5 εστιατόρια στην Κοπεγχάγη που αξίζει να επισκεφτείς