Δεν ξεκινάμε μόνο εμείς τη μέρα μας με σπανακόπιτα, πεϊνιρλί, μπουγάτσα και κουλούρι. Και οι Νεοϋρκέζοι τα ξέρουν και, μάλιστα, σχηματίζουν ουρές έξω από το Pi Bakery στο Soho, όπου η Ρεγγίνα Κατωπόδη σερβίρει καθημερινά εκλεκτές ελληνικές σπεσιαλιτέ.

out-sm-e1409703554249

Στο Pi που λες, το οποίο παίζει με τη λέξη pie και “βαφτίζει” ανάλογα και τις πίτες στο μενού (cheese pi, spinach pi και πάει λέγοντας), μπορείς να δοκιμάσεις στριφτή τυρόπιτα, πεϊνιρλί με κασέρι, κολοκυθόπιτα, μπουγάτσα, σπανακόπιτα κλασική με φέτα ή σπανακόπιτα με kale -γνωστό και ως λαχανίδα. Δίπλα τους βρίσκεις κουλούρι με σουσάμι που γίνεται και σάντουιτς και ελληνικό γιαούρτι, που όλα συνδυάζονται ιδανικά με ζεστά και κρύα ροφήματα -μέχρι και ελληνικό καφέ φτιάχνουν.

anoigma1

Για κάτι ακόμα πιο χορταστικό, στο μενού υπάρχουν και κάποια πιάτα, όπως χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, μουσακάς και παστίτσιο, ενώ δεν λείπουν και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλα και άλλα πολλά, μιας και η Ρεγγίνα Κατωπόδη έχει ένα ακόμη κατάστημα στην Astoria, το Artopolis, που είναι διάσημο για τα γλυκά του.

anoigma2

Όσο για τη διακόσμηση, μιλάμε για ένα πολύ γουστόζικο χώρο με σήμα κατατεθέν τα χάλκινα ταψιά που έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά τραπεζάκια.

info
www.pibakerie.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr