Για την Holly Golightly, την ηρωίδα που ενσάρκωσε η Όντρεϊ Χέπμπορν, πρωινό στα Tifanny’s σήμαινε απλά να στέκεσαι μπροστά από το κατάστημα στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης με ένα κρουασάν και έναν καφέ στο χέρι. Όσο απλό και αν δείχνει το όλο σκηνικό στο ονειροπόλο μυαλουδάκι μας είχαμε ανάγει τη συγκεκριμένη σκηνή ως την επιτομή του glamour. Όλα αυτά μέχρι να μάθουμε πως η Tiffany & Co. Ανοιγεί ένα νέο, πολυτελές café, στο οποίο μπορούμε κανονικά να πάρουμε το πρωινό μας.

H εταιρία ανακοίνωσε πως πρόκειται να ανοίξει ένα εστιατόριο στο νέο της όροφο Home & Accessories στις 10 Νοεμβρίου. Θα ονομάζεται Blue Box Café, προς τιμήν του κλασικού και ιδιαίτερα αγαπητού μπλε κουτιού του κοσμηματοπωλείου. Στο εσωτερικό του από τα πιάτα και το αλατοπίπερο μέχρι τις καρέκλες και τους τοίχους, θα κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά χρώματα του καταστήματος, μπλε και λευκό με μικρές πινελιές ασημί.

tiffanys the blue box cafe

Ενώ η διακόσμηση δείχνει αντικειμενικά ιδιαίτερα προσεγμένη και καλόγουστη, ανησυχήσαμε μήπως το μενού δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Ευτυχώς η εταιρία γρήγορα μας καθησύχασε, λέγοντας πως θα σερβίρει “κλασικά αμερικάνικα πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας”. Μερικές από τις επιλογές του καταλόγου θα είναι η σαλάτα Fifth Avenue με αβοκάντο και αστακό, κρουασάν, φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και αβγά με τρούφα. Εάν θέλεις βέβαια να επισκεφθείς το Blue Box Café θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς όπως υποστηρίζει το περιοδικό Vanity Fair, τα πιάτα του εκτός από εντυπωσιακά, θα είναι και πανάκριβα.