Ο κορυφαίος σεφ του εμβληματικού εστιατορίου στην Κοπεγχάγη αποκάλυψε ότι η άφιξη του νέου Noma, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο θα καθυστερήσει.

O Redzepi πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ο λόγος της καθυστέρησης είναι αρχαιολογικά ευρήματα όμως σε σχετικό video επισημαίνει ότι οι καθυστερήσεις δεν πτοούν τον ίδιο και τη δημιουργική του ομάδα αφού, όπως λέει, αυτό μόνο καλό μπορεί να αποβεί δεδομένου ότι τα μενού έχουν αφενός διαμορφωθεί, αφετέρου είναι όλοι σε γρήγορση κάνοντας συνεχείς βελτιώσεις και προσθήκες. Τους τελευταίους μήνες ο σεφ και η ομάδα του τους πέρασαν εξερευνώντας γαστρονομικά τη βόρεια Ευρώπη εν όψει της προετοιμασίας του νέου τους μενού. Πρόσφατα μάλιστα δημοσίευσε σχετικό video στο οποίο δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της περιήγησής τους στα νησιά Φερόες εξηγώντας τις δραστηριότητες των τελευταίων μηνών.

.

noma-under-the-bridge-andershusa-2017-2

Αναφορικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα, ο σεφ έκανε εν συντομία τις απαραίτητες διευκρινήσεις λέγοντας ότι οι τεχνίτες σκάβοντας βρήκαν έναν τοίχο και έπρεπε να καλέσουν αρχαιολόγους για να εξετάσουν αν πρόκειται για κάποιο αρχαιολογικό εύρημα. Οι διαδικασίες διήρκεσαν ένα ολόκληρο μήνα, κάτι που συνεπάγεται ότι πλέον η άφιξη του Noma.2 αναβάλλεται για τις αρχές του επόμενου έτους. Λόγω αυτής της καθυστέρησης παρατείνεται και το «Under the Bridge», το δεύτερο pop up μετά από αυτό του Μεξικού, για 6 επιπλέον εβδομάδες (μέχρι τις 12 Νοεμβρίου).

Στην ομάδα υπάρχουν δύο επιπλέον προσθήκες για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ο Torsten Vildgaard, head chef του εστιατορίου Studio στην Κοπεγχάγη ενώ το κομμάτι της αρτοποιίας έχει αναλάβει ο Richard Hart, πρώην head baker του αρτοποιείου Tartine στον Σαν Φρανσίσκο ο οποίος μάλιστα το 2018 πρόκειται να ανοίξει αρτοποιείο στην Κοπεγχάγη. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί τους», ανέφερε ο Redzepi.

Δείτε επίσης
7 εμβληματικά πιάτα του πολυσυζητημένου Noma