Τα τελευταία χρόνια οι οίκοι υψηλής ραπτικής αποδεικνύουν με διάφορους δημιουργικούς τρόπους ότι μόδα και γαστρονομία είναι δύο ενότητες, που συνδυάζονται με αποτελέσματα εντυπωσιακά. Ο οίκος Prada δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στη νέα αυτή τάση.

prada-marchesi-pasticceria-03-960x640

Τα πρώτα βήματα έγιναν το Μάρτιο του 2014 όταν ο γνωστός ιταλικός οίκος εξαγόρασε ένα μεγάλο ποσοστό των μετοχών του ιστορικού café- ζαχαροπλαστείου Pasticceria Marchesi. Τον προηγούμενο, λοιπόν, μήνα άνοιξε τις πόρτες του σε συνεργασία με την Prada στην πολυσύχναστη οδό Via Montenapoleone, στην καρδιά του Μιλάνο.

prada-marchesi-pasticceria-01-958x640

Πρόκειται για την πρώτη μετακίνηση της εν λόγω επιχείρησης που βρισκόταν στη Via Santa Maria alla Porta, στη γειτονιά Corso Magenta, όπου και ιδρύθηκε πριν 191 χρόνια. Η επιλογή της Prada κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού το Marchesi θεωρείται διαχρονικό σύμβολο φινέτσας και τελειότητας και είναι από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία του Μιλάνο.

Ο διάσημος οίκος μόδας συνεργάζεται στενά με την οικογένεια που ίδρυσε την επιχείρηση για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από το αρχικό concept, ενώ όσον αφορά τη διακόσμηση, τα ηνία ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Roberto Baciocchi που δημιούργησε ένα χώρο με ελαφρά μοντέρνα ταυτότητα χωρίς να του λείπουν όμως κλασικές και διαχρονικές λεπτομέρειες.

prada-marchesi-pasticceria-04-960x640

Στη σάλα με την πράσινη ζακάρ λουλουδένια ταπετσαρία, τους βελούδινους πράσινους καναπέδες και τα μαρμάρινα τραπέζια ο πελάτης απολαμβάνει αφράτα κρουασάν και νόστιμα κέικ. Τα σερβίτσια από τη φημισμένη πορσελάνη Rosenthal και τα custom-made ασημένια μαχαιροπίρουνα Sambonet συμπληρώνουν την εικόνα της πολυτελούς εμπειρίας.

Ενδιαφέρουσα τέλος είναι και η πολυτελής ποικιλία από ζαχαρωτά, bon- bon, σοκολατάκια και πραλίνες, που μπαίνουν σε όμορφες συσκευασίες και δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το νέο αυτό χώρο.