Όμορφο περιβάλλον, ζεστή ατμόσφαιρα και προσεγμένη κουζίνα είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα ρομαντικό δείπνο αξέχαστο. Ξεχωρίσαμε, λοιπόν, 6 εστιατόρια στον κόσμο που πληρούν τις προϋποθέσεις για να περάσετε αξέχαστα, πόσο μάλλον αν είστε και ερωτευμένοι…

AROMA

Ristorante Aroma, Ρώμη
Στην καρδιά της “αιώνιας πόλης”, το ιστορικό ξενοδοχείο Palazzo Manfredi, στεγάζει στον τελευταίο του όροφο ένα από τα εμβληματικότερα εστιατόρια της πόλης. Ατενίζοντας από ψηλά το Κολοσσαίο και τους κήπους του Νέρωνα, ο επισκέπτης απολαμβάνει προσεγμένους γευστικούς συνδυασμούς επιπέδου Michelin. Πιάτα όπως σπιτικό ταλιολίνι με γαρίδες, αρνίσιο κόντρα φιλέτο με φοντί πατάτας αρωματισμένο με δάφνη και κουνέλι με τηγανητή κάππαρη και πουρέ ντομάτας είναι ένα δείγμα της γευστικής γραφής του σεφ Giuseppe di Iorio που επιμελείται τον κατάλογο.

Περισσότερα: www.aromarestaurant.it/it

Clos-Maggiore-Conservatory

Clos Maggiore, Λονδίνο
Είναι μία όαση ηρεμίας στην καρδιά του Covent Garden, μιας από τις κεντρικότερες γειτονιές του Λονδίνου. Το περιβάλλον κομψό, ζεστό και ατμοσφαιρικό, έχει κάτι από Τοσκάνη και Προβηγκία, ενώ σε όλη την επιφάνεια της γυάλινης οροφής της σάλας, απλώνονται κλαδιά από άνθη μηλιάς, που δίνουν μια διαφορετική νότα στο χώρο. Η γευστική ρότα της βραβευμένης του κουζίνας έχει άρωμα Προβηγκίας με τον σεφ Marcellin Marc να προτείνει ντελικάτα πιάτα με εποχικά προϊόντα που θα απολαύσετε συνοδεία κάποιας από τις περισσότερες από 2.500 οινικές επιλογές που διαθέτουν στο κελάρι τους. Γλασαρισμένο στήθος πάπιας με ψητά δαμάσκηνα, αντίδια μενιέρ και σάλτσα πόρτο, σιγοψημένα ορτύκια και μανιτάρια και φιλέτο από σκωτσέζικο λαβράκι Rougaille είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού.

Περισσότερα: www.closmaggiore.com

Interior-Restaurant-De-Librije

De Librije, Ολλανδία
Χρειάζεται ταξίδι διάρκειας μίας ώρας περίπου με το τραίνο για να φτάσετε από το Άμστερνταμ στην πόλη Zwolle όπου βρίσκεται, όμως η συνέχεια επιβραβεύει τον κόπο. Από τον σταθμό θα σάς παραλάβει ένας μπάτλερ που αναλαμβάνει και τη μεταφορά σας στο δομινικιανό αβαείο του 15ου αιώνα όπου στεγάζεται το εστιατόριο. Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το ύφος της γευστικής εμπειρίας γιατί εν αντιθέσει με το χώρο, είναι μοντέρνα και περιπετειώδης. Εξάλλου, κάθε άλλο παρά τυχαία βρίσκεται στην 71η θέση με τα 100 καλύτερα του κόσμου.

Περισσότερα: www.librije.com

Restaurant-le-Meurice-Alain-Ducasse-Salle-9976-OK-Pierre-Monetta-2

Le Meurice Alain Ducasse, Παρίσι
Η πόλη του φωτός κρύβει πολλά μικρά διαμαντάκια, όμως, αυτά που είναι κομμάτι του στέμματος της γαστρονομικής “αυτοκρατορίας” του Alain Ducasse, ανήκουν στην κατηγορία αυτών που το να περάσεις το κατώφλι τους είναι εμπειρία ζωής. Στην εντυπωσιακή και πολυτελή του σάλα, με ντεκόρ εμπνευσμένο από το Salon de la Paix στο Château de Versailles, δεσπόζουν οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, οι προσεγμένες τοιχογραφίες και οι μαρμάρινες επιφάνειες. Το ύφος της κουζίνας εκλεπτυσμένο αλλά με χαρακτηριστική απλότητα, εστιάζει στη λεπτομέρεια, ενώ πιάτα όπως ο αστακός με τοπιναμπούρ, ελάφι με σάλτσα poivrade και χτένια με μαύρη τρούφα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που η Michelin- αν μπορούσε- θα του έδινε και τέταρτο αστέρι.

Περισσότερα: www.alainducasse-meurice.com/en

golden-well

Terasa U Zlaté Studně, Πράγα
Το πολυβραβευμένο εστιατόριο του τετάρτου ορόφου του ξενοδοχείου Golden Well είναι η επιτομή του κομψού και του μοντέρνου. Σε περιβάλλον που συνδυάζει τέλεια το κλασικό με το μοντέρνο καθώς και την επιβλητική θέα με επιλεγμένα μενού για κάθε περίσταση, το να γευματίσεις εδώ αποτελεί αξέχαστη εμπειρία. Το ριζότο παντζαριού με χτένια ψημένα στη φλόγα, ψητό συκώτι πάπιας με κρέμα κολοκύθας και η ψητή πεσκανδρίτσα τυλιγμένη σε χοιρινή πανσέτα με σπιτικό σπαγγέτι και βούτυρο λευκής τρούφας είναι μερικά από τα πιάτα που προτείνουν ο σεφ Pavel Sapík και η ομάδα του και συνάδουν απόλυτα σε ποιότητα με την εξίσου προσεγμένη οινική λίστα.

Περισσότερα: www.goldenwell.cz

ambrosia

Αμβροσία, Σαντορίνη
Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά η Σαντορίνη. Το εστιατόριο Αμβροσία βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδους γκρεμού στην Οία και από την ταράτσα του η θέα σου κόβει την ανάσα. Καθισμένος σε ένα από τα τραπέζια του, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και τη μαγευτική Καλντέρα, γεύεσαι πιάτα «νεοκλασικής» κουζίνας με διεθνείς πινελιές μαγειρεμένα με ντόπια υλικά. Το σκηνικό όταν δύει ο ήλιος γίνεται ακόμα πιο ειδυλλιακό με δείπνο υπό το διακριτικό φως των κεριών.

Περισσότερα: www.restaurant-ambrosia.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr