Στο ρομαντικό δράμα The Notebook (Το Ημερολόγιο) σε σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτη, το χωριατόπαιδο Νόα Κάλουν (Ράιαν Γκόσλινγκ) ερωτεύεται την πλούσια Άλι Χάμιλτον (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) και περνούν το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής τους στο Σίμπρουκ Άιλαντ της Ν. Καρολίνα. Παρόλο που καταλήγουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί, η σχέση τους πέρασε πρώτα τα πάνδεινα από τις προσπάθειες της μητέρας της Άλι να τους χωρίσει. Οι δικοί της έδειξαν αμέσως την αντιπάθειά τους στον φτωχό Νόα. Ο πατέρας του Νόα όμως δεν μπόρεσε παρά να συμπαθήσει υπερβολικά τη γλυκιά Άλι και να της φτιάξει μέχρι και pancakes στις 10 το βράδυ!

the-notebook-DI-02

Η ταινία είναι γλυκιά και ρομαντική, και έλαβε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία, αλλά και η δική μας συνταγή για pancakes υπόσχεται να τα πάει καλά στο box-office της κουζίνας σας, αρκεί να μπείτε στον μικρό νόστιμο κόπο να τις ετοιμάσετε, πρωί ή -γιατί όχι- και βράδυ!

Pancakes

Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 αβγό
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
λίγο βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

iStock_000008248793_Large

Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το αβγό με το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το αλεύρι περνώντας το τμηματικά από σουρωτήρι, συνεχίζοντας να χτυπάτε με το σύρμα. Σταματάτε όταν γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Βήμα 2
Ζεσταίνετε μισό κουταλάκι βούτυρο σε μικρό τηγανάκι διαμέτρου 15εκ. περίπου και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε τόσο χυλό όσο να σκεπάσει την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά και μετά γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα pancakes.

Βήμα 3
Στην κλασική εκδοχή τους σερβίρονται ζεστά, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας «πύργο», με κομμάτια βούτυρο ανάμεσα στις στρώσεις και περιχυμένα με άφθονο σιρόπι σφενδάμου (maple syrup), το οποίο βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε delicatessens. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με φρούτα, σαντιγί, σοκολάτα και όποιο άλλο υλικό θέλετε.

1438124471-the-notebook-2004-copy

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: