Το κοτόπουλο σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές του καθημερινού μας διαιτολογίου, και όχι άδικα, αφού και υπέροχη γεύση έχει αλλά και πλούσια, θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη, το μαύρο κοτόπουλο, που φρόντισε να βάλει στο τραπέζι μας για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εταιρεία Νιτσιάκος, ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, αποτελεί το πλέον καινοτόμο προϊόν πουλερικών!

Για να μην έχετε απορίες, το µαύρο κοτόπουλο Αλσατίας είναι μια κατεξοχήν γαλλική ράτσα, με κρέας ανώτερης ποιότητας που οφείλεται τόσο στη διάρκεια εκτροφής του, η οποία υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο με το οποίο τρέφεται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης, πιστοποιημένο από την AGROCERT®, και αυξημένο σε κυτταρίνες.

kotopoulo-ntomatinia

Το κρέας του είναι εξευγενισμένο και εξαιρετικά γευστικό, τα φιλέτα του έχουν λεπτότητα στη γεύση χάρη στην αργή ανάπτυξη του πτηνού και το κρέας του ποδιού του είναι πιο κόκκινο και ευώδες. Λόγω του ειδικού τρόπου εκτροφής, της ηλικίας, αλλά και της πλούσιας σε δημητριακά διατροφής του, το μαύρο κοτόπουλο έχει πολλά διατροφικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών πουλερικών: Αυξημένη πρωτεΐνη, λιγότερο νερό, λιγότερα λιπίδια, υψηλά σε ανόργανα άλατα καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για την παιδική διατροφή.

Τώρα, λοιπόν, που γνωρίζετε τα πάντα για το υπέροχο μαύρο κοτόπουλο, δεν έχετε παρά να το μαγειρέψετε ολόκληρο, σε κομμάτια ή φιλέτο με όποιον τρόπο θέλετε, αφού μπαίνει σε φούρνο, κατσαρόλα, τηγάνι ή σε σχάρα! Μαζί του θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα τα πιο ιδιαίτερα γεύματα καθημερινά, που εκτός από εγγυημένα νόστιμα θα είναι και πολύ πολύ θρεπτικά!