Δοκιμάσαμε τα ζυμαρικά “Χρυσή Σειρά” της Misko, από την εκλεκτή ποικιλία σιταριού Σβέβο, που ωριμάζει κάτω από τον ελληνικό ήλιο με τη φροντίδα επιλεγμένων παραγωγών και δίνει ζυμαρικά μοναδικής γεύσης, που απογειώνουν γευστικά κάθε συνταγή μας.

misko1

Η νέα “Χρυσή Σειρά” ζυμαρικών της Misko ξεχωρίζει για τη γεύση της, το κράτημα της μετά το μαγείρεμα και τη φίνα εμφάνιση της στο πιάτο. Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι κατά τη διάρκεια τυφλής γευσιγνωσίας στο εστιατόριο “Θα σε κάνω Βασίλισσα”, όπου μία ομάδα 5 δημοσιογράφων γεύσης αρχικά τα δοκιμάσαμε σκέτα, σερβιρισμένα μόνο με ελαιόλαδο και στη συνέχεια, τα απολαύσαμε μαγειρεμένα από τον σεφ του εστιατορίου σε δύο πολύ απολαυστικές μακαρονάδες -puttanesca και με σάλτσα ραγού.

misco

Συγκεκριμένα, κατά την τυφλή γευσιγνωσία κληθήκαμε να δοκιμάσουμε και να βαθμολογήσουμε τα 8 πρώτα σε πωλήσεις ελληνικά ζυμαρικά, σχήματος σπαγγέτι, μαγειρεμένα όλα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, η διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε και για τα 8 αριθμημένα πιάτα με τα διαφορετικά μεταξύ τους ζυμαρικά δεν υπήρχε καμία σήμανση προέλευσης. Τα ζυμαρικά αξιολογήθηκαν όσον αφορά στη γεύση-άρωμα, στην εμφάνιση / ζωντάνια στο πιάτο, στην υφή / al dente, στη φινέτσα και στην επίγευση, χαρακτηριστικά τα οποία βαθμολογήσαμε από το 1 ως το 100 στο ειδικό “ψηφοδέλτιο”, με τη γευσιγνωσία να αναδεικνύει ως κορυφαίο το σπαγγέτι της “Χρυσής Σειράς”, μιας και ήταν αυτό που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

MARO-ESWTERIKH

Για τη “χρυσή σειρά” ζυμαρικών , που αποτελείται από σπαγγετίνι, σπαγγέτι, πλατιά ματσάτα, μακαρόνια για παστίτσιο Νο2, κριθαράκι και πλεξούδες, ακολουθείται ειδική διαδικασία παραγωγής στον μύλο και στο εργοστάσιο ώστε το σιτάρι Σβέβο να μην αναμιγνύεται με άλλα σιτηρά. Ελληνικά ζυμαρικά από μονοποικιλιακό σιτάρι, είπαμε! Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι από το λανσάρισμα της και μέχρι σήμερα κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους πιστούς φίλους, από ερασιτέχνες μάγειρες μέχρι επαγγελματίες σεφ, θεωρούν τα συγκεκριμένα ζυμαρικά ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζονται εξαιρετικά με όλες τις σάλτσες και τα υλικά, αναδεικνύοντας αρώματα και γεύσεις στο μέγιστο.

info
Συνταγές και περισσότερες πληροφορίες για τη Χρυσή Σειρά στο site www.misko.gr/xrisiseira/