Δεν είναι τυχαία μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές της καθημερινής διατροφή μας, αφού πέρα από την υπέροχη γεύση του και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του, το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με 1.002 τρόπους λύνοντας τα χέρια κάθε μαγείρισσας.

Χρησιμοποιώντας το νόστιμο, λευκό κρέας του κοτόπουλου, όπως ο ζωγράφος τη λευκή παλέτα του, μπορείτε να “ζωγραφίσετε” στα πιάτα δημιουργώντας καθημερινά και γιορτινά γεύματα, που θα κλέψουν τις εντυπώσεις, τόσο με την εικόνα τους όσο και με τη γεύση τους. Γεύσεις που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Επειδή μάλιστα μπορεί να μαγειρευτεί εύκολα και με τόσους διαφορετικούς τρόπους -στο φούρνο, στην κατσαρόλα, στο τηγάνι και στη σχάρα, ολόκληρο ή σε μερίδες- δεν υπάρχει περίπτωση να εξαντληθούν οι εναλλακτικές σας.

shutterstock_201577277

Μπορεί το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο να αποτελεί μία από τις πιο κλασικές, μαμαδίστικες συνταγές για το καθημερινό και το κυριακάτικο τραπέζι στο φούρνο, όμως, το κοτόπουλο μπορεί να ταιριάξει και με άλλα υλικά, να γίνει γιουβέτσι και σουφλέ, να μαριναριστεί, να παναριστεί, να τυλιχτεί σε λαδόκολλα ή να γίνει γεμιστό.

Στην κατσαρόλα πάλι, με κοτόπουλο μπορείτε να φτιάξετε μεταξύ άλλων λεμονάτο και κοκκινιστό με πλούσιες σάλτσες, κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια ή με μπάμιες και, φυσικά, την πάντα ευπρόσδεκτη κοτόσουπα.

Στο τηγάνι, το φιλέτο που αγαπούν οι δίαιτες ανταγωνίζεται την τηγανιά με κοτόπουλο και τις ethnic συνταγές που έχουν μπει για τα καλά στο καθημερινό μενού μας.

shutterstock_174770006

Όσο για τα φιλέτα του… αυτά κι αν μας διευκολύνουν, καθώς μπορούν είτε να φαγωθούν ως έχουν, είτε να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια για να μπουν σε σαλάτες, σε σάντουιτς, ακόμα και σε σάλτσα για μακαρόνια.

Η σχάρα, τέλος, χαρίζει μοναδική γεύση τόσο σε ολόκληρο το πουλερικό όσο και στα σουβλάκια και τα παϊδάκια του.

Από τις λαχταριστές κοτο-συνταγές δεν γίνεται να λείπουν και τα μπιφτεκάκια κοτόπουλου, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως η πιο ελαφριά και υγιεινή λύση έναντι του χοιρινού και του μοσχαρίσιου κιμά. Από τον κιμά κοτόπουλου φτιάχνουμε, εκτός από μπιφτεκάκια και μπιφτέκια για burger που ξετρελαίνουν τα παιδιά, κεφτεδάκια, σάλτσα κιμά για μακαρόνια ή παστίτσιο, αλλά και γέμιση για πίτες, τάρτες και πιτάκια.

Κι αν αναρωτιέστε με τι να συνοδέψετε το κοτόπουλό σας, αρκεί να ξέρετε ότι είναι τόσο εύκολο που του ταιριάζουν όλα τα συνοδευτικά!

Και 10 λαχταριστές συνταγές με την υπογραφή ‘Νιτσιάκος’

Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο

Σουβλάκι κοτόπουλo με κάρι

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι

Γιουβέτσι με κοτόπουλo

Μαροκινό κοτόπουλο με λεμόνι

Κυριακάτικο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Κόκορας με χυλοπίτες

Κοτόπιτα Πηλίου

Κοτόπουλο με φασολάκια

Σουφλέ κοτόπουλου