Τις φετινές γιορτές το εορταστικό menu γίνεται πιο εντυπωσιακό με την ελληνική εκδοχή του ριζότο. Φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικες, νόστιμες συνταγές Τραχανότο και δεν άργησε να γίνει η πρώτη μας επιλογή.

Με βασικά του συστατικά το αλεύρι, το γιαούρτι, το κρεμμύδι και αλάτι, το πρωτοποριακό ζυμαρικό της εταιρείας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, εγγυάται νόστιμα και υγιεινά πιάτα. Από την άλλη, η τεχνική μαγειρέματος τους θυμίζει το ριζότο, έχοντας ως αποτέλεσμα ξεχωριστές συνταγές, που κερδίζουν επάξια μία θέση και στα πιο γιορτινά τραπέζια μας. Στα συν και ότι είναι και μία γρήγορη λύση για τις ξαφνικές επισκέψεις φίλων ή εκείνες τις φορές που γυρνάμε αργά στο σπίτι και δεν έχουμε έτοιμο φαγητό, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πακέτο Τραχανότο 300γρ. και μερικά απλά υλικά για να έχουμε μέσα σε λίγα λεπτά 4 μερίδες απολαυστικό φαγητό.

Trahanoto_final_C-575x262

Για να φτιάξουμε την κλασική συνταγή, λοιπόν, σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το περιεχόμενο 1 πακέτου (300γρ.) Τραχανότο “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις” σε 60-80 ml ελαιόλαδο, για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό Διπλής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε σταδιακά 800ml βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Μόλις το υγρό απορροφηθεί και το Τραχανότο είναι χυλωμένο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε στα πιάτα. Έτοιμο!

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό πάλι, υπάρχουν πολλοί και νόστιμοι συνδυασμοί υλικών που μπορούμε να προσθέσουμε στοΤραχανότο μας, όπως μανιτάρια, αλλαντικά, λαχανικά και κοτόπουλο. Θέλετε να πάρετε μία γεύση; Σας έχουμε 3 πολύ νόστιμες συνταγές για Τραχανότο, που θα σας ενθουσιάσουν:

Τραχανότο με παντζάρια

Τραχανότο με μανιτάρια

Γρήγορο Τραχανότο με σάλτσα σπεντζοφάι και φέτα

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.trahanoto.gr και τα social της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑς facebook.com/omospondiafood & insta @Omospondia_food.