Σχολείο, διάβασμα, φροντιστήριο, αθλήματα και λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες -το ημερήσιο πρόγραμμα παιδιών και εφήβων είναι φουλ! Το μυστικό για να τα καταφέρνουν σε όλα και παράλληλα να είναι υγιή, βρίσκεται στα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν καθημερινά. Αλήθεια ξέρετε ποια είναι αυτά;

Βιταμίνη C. Ίσως η σημαντικότερη βιταμίνη όλων καθώς ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, συντελεί στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και παράλληλα θωρακίζει έναντι των στρεσογόνων καταστάσεων που μπορεί να επηρεάσουν τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Βιταμίνες του συμπλέγματος B. Συμβάλλουν στην υγεία του νευρικού, του μυοσκελετικού και του πεπτικού συστήματος, ενώ βοηθούν και τον οργανισμό να αξιοποιεί άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες. Επιπλέον, η βιταμίνη Β5 βοηθά στη σύνθεση ακετυλοχολίνης, ενός από τους πιο σημαντικούς νευροδιαβιβαστές, που ενισχύει τη συγκέντρωση και η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη σύνθεση μυελίνης, της προστατευτικής μεμβράνης των νευρικών κυττάρων.

Βιταμίνη D. Είναι εκείνη που εξασφαλίζει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και συνεπώς είναι ευεργετική στο σχηματισμό των οστών και των δοντιών. Για τη σύνθεση της είναι απαραίτητη η έκθεση στον ήλιο και ευτυχώς από αυτό στη χώρα μας έχουμε άφθονο!

paidi

Ασβέστιο. Όπως ήδη γνωρίζετε, το ασβέστιο είναι εκείνο το μέταλλο που βοηθάει στη δημιουργία γερών οστών και όπως είπαμε πριν συνδέεται άμεσα με τη βιταμίνη D.

Σίδηρος. Η έλλειψή του μπορεί να επηρεάσει την υγεία αλλά και τη συγκέντρωση των παιδιών, καθώς ο σίδηρος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα και είναι απαραίτητος για τη σύνθεση πρωτεϊνών, ορμονών και νευροδιαβιβαστών.

Πρωτεΐνες. Είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ανακατασκευή των ιστών, την καλή λειτουργία και δομή των κυττάρων, την ενδυνάμωση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και για τη σύνθεση νευροδιαβιβαστών.

Μαγνήσιο. Είναι το μέταλλο που ενεργοποιεί τη δράση των βιταμινών του συμπλέγματος Β και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπει από τον οργανισμό. Θεωρείται επίσης ενισχυτικό της καλής διάθεσης!

Υδατάνθρακες. Είναι η βασική πηγή ενέργειας και βοηθούν στη σύνθεση σεροτονίνης, της ορμόνης που ελέγχει τη διάθεση.

Ω-3 λιπαρά οξέα. Στα δεκάδες οφέλη τους ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων και το ότι κάνουν καλό στα μάτια, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και ενισχύουν τη μνήμη.

Πού τα βρίσκουμε όλα αυτά;
Δεν είναι μυστικό. Οι τροφές είναι το μέρος στο οποίο κρύβονται αυτοί οι “θησαυροί” για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Συγκεκριμένα, βιταμίνη C παίρνουν τα παιδιά από τα πορτοκάλια και γενικά τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες, τις πιπεριές κ.α. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B συναντώνται στο αβοκάντο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα ρεβίθια, τα καρύδια, τα αβγά, το κρέας κ.α. Bιταμίνη D υπάρχει στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και τα ψάρια. Το ασβέστιο το παίρνουν από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως κ.α. Ο σίδηρος βρίσκεται φυσικά στο σπανάκι, το κόκκινο κρέας και τις φακές, καθώς και στο συκώτι, το μπρόκολο κ.α. Πρωτεΐνες προσφέρουν, μεταξύ άλλων, το άπαχο κρέας, το αβγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια. Μαγνήσιο παίρνουν από τις μπανάνες, τα μαυρομάτικα φασόλια, τα γαλακτοκομικά, τα αμύγδαλα κ.α. Οι υδατάνθρακες εντοπίζονται στα δημητριακά και τα παράγωγά τους, όπως το ψωμί, το ρύζι και τα μακαρόνια. Τέλος, τα Ω-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια και τους ξηρούς καρπούς.

paidi-kolatsio

Να του δώσω συμπληρώματα διατροφής;
Η αλήθεια είναι ότι οι ανάγκες των παιδιών σε θρεπτικά συστατικά δεν καλύπτονται πάντα αποκλειστικά και μόνο από τις τροφές. Υπάρχουν οι περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται κάποια συμπληρώματα διατροφής, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της σιδηροπενικής αναιμίας και ας μην ξεχνάμε τα παιδιά που αρνούνται πεισματικά κάποιες τροφές, όπως τα λαχανικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις και πάντα με την καθοδήγηση του παιδιάτρου, οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών με συμπληρώματα διατροφής.

Animal parade 970x250edited

Δοκιμάστε το Αnimal Parade
Tο Animal Parade είναι το πληρέστερο συμπλήρωμα που παρασκευάσθηκε ποτέ για παιδιά, με 15, παρακαλώ, βιταμίνες, 8 μέταλλα και πλήθος υγιεινές τροφές: σπανάκι, μπρόκολo, καρότo, σπιρουλίνα, παπάγια, μήλο, μάνγκο, καρπούς τριαντάφυλλου κ.ά.! Επιπλέον, κυκλοφορεί σε υποαλλεργικές μασώμενες ταμπλέτες ή ζελεδάκια και, μάλιστα σε απίθανα σχήματα ζώων, όπως λιοντάρια, ελέφαντες, τίγρεις και ιπποπόταμοι, που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Όσο για τη γεύση τους, τα βρίσκετε με γεύση κερασιού ή διάφορων φρούτων, τα οποία τα παιδιά λαχταρούν να δοκιμάσουν. Σημείωσε, ότι πρόσφατα προστέθηκε στη σειρά Animal Parade και το Animal Parade Gold, με περισσότερες ακόμη υγιεινές τροφές, όλες βιολογικής καλλιέργειας! Όπως όλα τα προϊόντα Nature’s Plus η σειρά Animal Parade φέρει την εγγύηση ανεξάρτητου εργαστηρίου (με ποιοτική και ποσοτική ανάλυση). Με τις φόρμουλες της Nature’s Plus τα παιδιά χτίζουν θεμέλια υγείας και ευεξίας τόσο για την παιδική όσο και για την ενήλικη ζωή τους και παίρνουν την εξειδικευμένη διατροφή που τους βοηθά να ανταπεξέρχονται με καλή υγεία κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου της ζωής τους.

Apollonian Nutrition: Σύμμαχος υγείας
Η Apollonian Nutrition είναι αποκλειστικός εισαγωγέας των εταιριών MÖLLER’S (Orkla Health), Nature’s Plus, Lilly of the Desert και INC International, εταιρίες που εξειδικεύονται στα συμπληρώματα διατροφής, στις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και σε διάφορες φόρμουλες που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

MÖLLER’S (Orkla Health). Νορβηγική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή Μουρουνελαίου και Ιχθυελαίου με προδιαγραφές αντιοξειδωτικής προστασίας και καθαρότητας (απουσία τοξικών ουσιών) μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μουρουνέλαιο MÖLLER’S είναι ένα θρυλικό προϊόν, παραχθέν για πρώτη φορά το 1854 από τον φαρμακοποιό Peter Möller που εφηύρε και την ομώνυμη μέθοδο παραγωγής, η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα από το σύνολο σχεδόν των παραγωγών μουρουνελαίου. Η MÖLLER’S κυριαρχεί απόλυτα στη Νορβηγία και στις Βόρειες χώρες, σαν ο αδιαμφισβήτητος ποιοτικός παραγωγός μουρουνελαίου και ιχθυελαίου.

Η πολυβραβευμένη αμερικανική εταιρεία Nature’s Plus παράγει τη μεγαλύτερη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής στον κόσμο. Είναι γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της και είναι η μόνη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής, διεθνώς, που έχει βραβευθεί από την Ουνέσκο (Τμήμα C). Είναι, επίσης, η μόνη που έχει τόσες και τέτοιας σημασίας πιστοποιήσεις και άλλες διακρίσεις. Μεταξύ των προϊόντων που εισάγει είναι και οι παιδικές φόρμουλες Animal Parade.

Η Lilly of the Desert καλλιεργεί στις ιδιόκτητες φυτείες της στο Τέξας βιολογική Aloe vera, παράγει μία σειρά προϊόντων Aloe vera και κατέχει το 50% περίπου της αγοράς χυμού Aloe vera στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, το όνομα Lilly of the Desert είναι συνώνυμο της ποιοτικής Aloe vera.

Η INC International είναι εταιρεία ειδικευμένη στη παραγωγή του Anthogenol (Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες ή OPC) του καθηγητή Masquelier. Ο καθηγητής Jack Masquelier είναι ο άνθρωπος που πριν από 40 χρόνια ανακάλυψε τις OPC, ισχυρότατες φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες με ευεργετικότατη δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι εργασίες του καθηγητή Masquelier πάνω στη βιολογική δράση των OPC και η αποκάλυψη της σημασίας των αντιοξειδωτικών στην υγεία του ανθρώπου έκανε πολλούς επιστήμονες να θεωρούν την ανακάλυψη των OPC σαν ένα από τα μεγαλύτερα βιο-ιατρικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα.