Το έθιμο θέλει να βάφουμε τα αβγά μας τη Μεγάλη Πέμπτη και να τα σπάμε στο αναστάσιμο και το πασχαλινό τραπέζι. Μήπως όμως φέτος βάψατε λίγα παραπάνω και η επόμενη μέρα του Πάσχα σάς βρήκε με αρκετά αβγά που δεν ξέρετε τι να κάνετε;

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αφού τα αβγά είναι μία από τις πιο αγαπημένες και ευέλικτες τροφές και μπορείτε να κάνετε χίλια – δυο νόστιμα με αυτά. Τα αγαπάμε όμως γιατί δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και θρεπτικά ενώ βοηθούν στο αδυνάτισμα γιατί χορταίνουν με λίγες θερμίδες. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ότι δίνουν ενέργεια αφού το ασπράδι τους περιέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός καταλαβαίνετε ότι δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη η κατανάλωσή τους και είναι κρίμα να τα πετάξετε. Φροντίστε μόνο να έχουν διατηρηθεί σε δροσερό περιβάλλον μέχρι να βρεθούν στο πιάτο.

Δεν φαντάζεστε λοιπόν πόσες νέες συνταγές μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα ως βάση. Να δώσουμε και μερικές ιδέες για να πάρετε μια πρώτη γεύση; Δοκιμάστε να τα προσθέσετε σε σαλάτες όπως σε μια ωραία νισουάζ, ή κοτοσαλάτες – αφού το αβγό ταιριάζει υπέροχα με το κοτόπουλο – να τα φτιάξετε γεμιστά με ωραία μίγματα από μαγιονέζα ή τυρί σε κρέμα και πολλά άλλα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr