Η νέα άφιξη που εμπλουτίζει τη γαστρονομική ατζέντα των βορείων προαστίων έχει λατινοαμερικάνικη ταυτότητα και απίστευτα πληθωρικό ταμπεραμέντο.

bacoa4

Μπορεί να μπήκε στην αρένα της αγοράς εδώ και μόλις ένα μήνα, όμως οι συντελεστές του νεοσύστατου steak house «Bacoa» έχουν ήδη δώσει τα πρώτα ενδιαφέροντα δείγματα ενός χώρου στον οποίο άνετα θα κάναμε μερικές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις…

bacoa8

Στη σάλα με τα λατινοαμερικανικά μοτίβα οι αργεντίνικες επιρροές πλαισιώνουν όλο το σκηνικό προϊδεάζοντας για το γευστικό προσανατολισμό ενός -ομολογουμένως- εξαιρετικά πληθωρικού καταλόγου στον οποίο Βενεζουέλα, Κολομβία και Βραζιλία δίνουν επίσης δυνατά το στίγμα τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ξέρεις από που να ξεκινήσεις ενώ οι ταλαντούχοι σεφ Κυριάκος Μπούρης και Ρήγας Γρυπιώτης που ανέλαβαν τη γευστική επιμέλεια φρόντισαν να καλύψουν και τα πιο τα απαιτητικά γούστα. Προτείνουμε την τριλογία από empanadas με μοσχάρι, κοτόπουλο και τυρί που συνοδεύονται ωραιότατα με chimichuri, guasacaca και γλυκόξινη σάλτσα, το αργεντίνικο ψητό provoleta, τα αφράτα arepas με picanha ή τα coxinhas με σάλτσα από τυρί τσένταρ τα οποία θα προλογίσουν μια χαρά το τσουνάμι κρεοφαγικών επιλογών που ακολουθεί. Φυσικά κλασικές προτάσεις όπως tomahawk steak, chateaubriand και rib eye δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα αλλά οι τρεις ζουμερές εκδοχές churrasco με δύο ή και περισσότερες κοπές κρεάτων είναι πρόκληση που δεν μπορείς να παραβλέψεις.

bacoa5

Η El gaucho μάλιστα, στα πρότυπα των λατινοαμερκάνικων churrasquerias, είναι μια επιλογή που δεν σε περιορίζει στην ποσότητα κρέατος που θα καταναλώσεις (all you can eat) ενώ οι σερβιτόροι θα είναι στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή για να τεμαχίσουν το κρέας της επιλογής σου στο πιάτο σε στυλ rodízio, τρόπος που στη Βραζιλία στα εστιατόρια αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλής.

bacoa

Οι λάτρεις του brunch ωστόσο θα μπορείτε προσεχώς να κάνετε ένα πέρασμα από εδώ αφού τα σχέδια της ομάδας περιλαμβάνουν και την ολοήμερη λειτουργία του χώρου με ανάλογο μενού.

Η ολοκλήρωση της εμπειρίας όσον αφορά τις αλκοολικές επιλογές ανατέθηκε στην εμπειρία του διακεκριμένου bartender Αχιλλέα Καραουλάνη με signature προτάσεις προσαρμοσμένες στο γεωγραφικό βεληνεκές του concept.

info
Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά 210 8010999