Μετά τη Δροσιά και τη Μύκονο, ο πιο νόστιμος Κουρσάρος κατεβαίνει στο Κολωνάκι, με σκοπό να το κατακτήσει με συνοπτικές διαδικασίες και με όπλο την ξεχωριστή νοστιμιά. Ένας πανέμορφος χώρος που θυμάται νοσταλγικά και αστραφτερά το γκλάμουρ της αστικής old Athens.

koursaros5

Οι αρτ ντεκό αναφορές στον κεντρικό-κόσμημα πολυέλαιο και στο μπαρ συνομιλούν ταιριαστά με το λαμπερό μωσαϊκό που έρχεται από τις καλύτερες στιγμές της δεκαετίας του ’50, και όλα αυτά κάνουν την πιο ταιριαστή παρέα με ένα λευκό που θυμίζει τις πιο διαυγείς στιγμές της σκανδιναβικής αισθητικής. Κοκτέιλ στο ζεστό μπαρ, πλάι η σούσι-γωνιά, όλα cozy, με μια αίσθηση προσγειωμένης πολυτέλειας. Αυτός ο Κουρσάρος είναι, λοιπόν, ποικιλοτρόπως θαλασσινός.

koursaros3

Θα εξυπηρετήσει άψογα την ελαφριά άποψη για ένα επαγγελματικό γεύμα που πεινά για μια απλή σαλάτα με ντοματίνια, κριθαρομπουκιές, ελιές και φέτα με ένα ολόφρεσκο φαγκρί στη σχάρα ή μια ζωντανή αχινοσαλάτα και ένα ψητό καλαμάρι με σος ταχινιού από το μενού του Πειραιώτη Νίκου Γκώτση αλλά μπορεί να εξελιχτεί και σε ένα πιο πολύπλοκο, γκουρμέ ταξίδι, στη new style γιαπωνέζικη μαγειρική ενός μεγάλου σεφ, του Take. Παιδί του Nobu, είναι αυτός που άνοιξε το Nobu Armani του Μιλάνου και των Καννών, πριν έρθει στο εδώ Matsuhitsa και στο Nama, πολιτογραφημένος Έλληνας πια εδώ και 14 χρόνια.

koursaros4

Μια κουζίνα μαγική, εξωτική και πολύπλοκη, που μαγειρεύει με πολλά αρώματα και ελαφρά ψησίματα και στην οποία θα σε ξεναγήσει άκρως διαφωτιστικά η γνώση της Λώρας και η φιλόξενη διάθεση του Χρήστου Τεκτονίδη. Τεριγιάκι σολομού με τραγανή γαρίδα τεμπούρα, υπέροχα ψημένα χτένια με κουλί αρακά και τραγανό προσούτο, ελάχιστα καυτερό και spicy ταρτάρ με βασιλικό καβούρι και τρούφα, τατάκι σολομού με σπαράγγι και φύκια. Στα γλυκά, η κλασική συνταγή μιας μους σοκολάτας Valhrona με tuilles φουντουκιού και φύλλα λάιμ, για ένα δείπνο που μεταμορφώνει σε κομψή γιορτή μια καθημερινή.

info
Ομήρου 11, Κολωνάκι, τηλ. 210 3600326. Κόστος: € 60-70.