Δομημένο με μια αισθητική βάση που γεφυρώνει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και με κουζίνα που λειτουργεί στο ίδιο μοτίβο, το εστιατόριο Επτά είναι από τις επιλογές που δικαιώνουν τον επισκέπτη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Epta_13
Με γυάλινο δάπεδο, που αποκαλύπτει τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, η αίθουσα του υπογείου είναι ένας χώρος που συνδυάζει το κλασικό με το βιομηχανικό.

Πρόκειται για έναν χώρο ατμοσφαιρικό και καλαίσθητο με προσεγμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Μαύρο και γκρι είναι οι κυρίαρχες αποχρώσεις στην επίπλωση, που «σπάνε» με το έντονο κόκκινο στις βελούδινες κουρτίνες, ενώ οι baccarat πολυέλαιοι και η μπάρα με την ενημερωμένη κάβα στο επίπεδο του ισογείου συμπληρώνουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Το γυάλινο δάπεδο ωστόσο είναι ένα κομμάτι που τραβά το βλέμμα αποκαλύπτοντας την αίθουσα του υπογείου στην οποία αξίζει να κάνετε την κράτησή σας. Με επίσης γυάλινο δάπεδο που αποκαλύπτει τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και σιδερένια κάβα με οινικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, είναι ένας χώρος που συνδυάζει το κλασικό με το βιομηχανικό. Αν βέβαια θέλετε να έχετε θέα του χώρου «αφ’ υψηλού», θα προτιμήσετε να δειπνήσετε στο πατάρι, που είναι επίσης πολύ όμορφα διαμορφωμένο.

Γαρίδες-tempura-σε-κρούστα-από-μελάνι-σουπιάς

Σαλάτα-Caesar-με-ψητές-γαρίδες-Ηγουμενίτσας
Η σαλάτα του Καίσαρα με ψητές γαρίδες Ηγουμενίτσας (κάτω) και οι γαρίδες tempura με τραγανή κρούστα από μελάνι σουπιάς, που σερβίρονται με κύβους από παντζάρι, μαρμελάδα πορτοκάλι και λευκό ταραμά (πάνω)

Το κομμάτι της γεύσης συνάδει με το περιβάλλον με τον πολύ ικανό σεφ Θάνο Λιάπη να βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας. Η σύνθεση του καταλόγου έχει κυρίως μεσογειακό χαρακτήρα με ενδιαφέρουσες επιλογές. Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με ένα ωραία ψημένο ταλαγάνι Μεσσηνίας, που ισορροπεί όμορφα με το γλυκό του κουταλιού από πηλιορείτικο σύκο, ενώ συνεχίσαμε με τη σαλάτα του Καίσαρα με ψητές, ζουμερές γαρίδες Ηγουμενίτσας και ντρέσινγκ που την «αγκάλιαζε» χωρίς υπερβολές στην ποσότητα. Οι γαρίδες tempura με τραγανή κρούστα από μελάνι σουπιάς, που σερβίρονται με κύβους από παντζάρι, ελάχιστη μαρμελάδα πορτοκάλι και λευκό ταραμά, είναι ένα ορεκτικό με ομολογουμένως εντυπωσιακή παρουσίαση που συνδυάζει την απαλή υφή του ταραμά με την τραγανή κρούστα με μελάνι και τη ζουμερή σάρκα της γαρίδας. Ωστόσο, η μαρμελάδα πορτοκάλι περισσεύει γιατί η γευστική ένταση του ταραμά δεν της αφήνει και πολλά περιθώρια να σταθεί στο πιάτο.

Ριζότο-καρμπονάρα

Mousse-σοκολάτας-Gianduja-σε-κέλυφος-σοκολάτας
Ριζότο «καρμπονάρα» με σύγκλινο Μάνης, άγρια μανιτάρια και πορτοκάλι (πάνω) και mousse σοκολάτας Gianduja σε κέλυφος σοκολάτας με μπισκότο Oreo, μαρμελάδα πορτοκάλι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (κάτω)

Το άρτια χυλωμένο ριζότο «καρμπονάρα» με σύγκλινο Μάνης, άγρια μανιτάρια και πορτοκάλι ήταν μια γευστική έκπληξη και τα αρώματα του σύγκλινου και του πορτοκαλιού έδεναν απρόσμενα όμορφα. Από τα πιάτα με κρέας δοκίμασα το βαθιά νόστιμο αρνίσιο κότσι, σιγοψημένο για 12 ώρες σε κενό αέρος, με πουρέ ρεβιθάδας, μια πρόταση με οικείες στον ελληνικό ουρανίσκο γεύσεις. Για να ολοκληρώσετε γλυκά το δείπνο σας, η mousse σοκολάτας Gianduja σε κέλυφος σοκολάτας με μπισκότο Oreo, μαρμελάδα πορτοκάλι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης είναι ιδανική.

info
Ερμού 119 – Άστιγγος 10, Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 3212010, 6949 729297
Ωράριο: Τρ.-Πέμ. 19:00-02:00, Παρ.-Σάβ. 19:00-03:00, Κόστος: 45-50€/άτομο