Καλοκαίρι στην Αθήνα και Παραλιακή πάνε πακέτο! Τα βάλαμε κάτω και φέτος λοιπόν και ξεχωρίσαμε τα πιο δροσερά στέκια με θέα τη θάλασσα για καφέ, φαγητό, cocktails και ατελείωτη διασκέδαση. Enjoy!

akanthus

akanthus2

Akanθus summer
Θα πας από νωρίς το πρωί για βουτιές και ηλιοθεραπεία και θα συνεχίσεις με καφέ. Αν πεινάσεις πιάσε θέση στα τραπέζια δίπλα στην άμμο για μεσογειακά και όχι μόνο εδέσματα. Όσο νυχτώνει βέβαια, έρχεται η ώρα για τα καθιερωμένα πάρτι του Akanθus με special events, καλοκαιρινά lives και διαφορετικό θέμα κάθε βραδιά, για να μη σταματά ο χορός! Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ. 210 9680800.

balux2

Balux
Αποτελεί σταθερή αξία των νοτίων προαστίων και ένα από τα πλέον πολυσύχναστα μέρη για έξοδο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Λίγο η πισίνα του, λίγο τα νόστιμα πιάτα που σερβίρει και “παίζουν” εξίσου με μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις, λίγο τα cocktails τους που απολαμβάνεις στις άνετες ξαπλώστρες, δεν θες και πολύ για να κολλήσεις με αυτό το bar. Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ. 210 8940566.

oasis

oasis38_3

Oasis 38
Beach bar σημαίνει ψάθινες ομπρέλες, χαλαρή διάθεση, ηλιοθεραπεία και παιχνίδια μέσα και δίπλα στο νερό, καλά cocktails και καλές μουσικές να τα συνοδεύουν. Και αυτά ακριβώς βρίσκεις και στο 38o χλμ Αθηνών-Σουνίου όπου θα πας για το μπάνιο σου και θα μείνεις ως πολύ αργά το βράδυ αν έχει κάποιο πάρτι. Στα συν και οι σπέσιαλ, πολύ καλές τιμές στα cocktails κάθε Πέμπτη! 38o χλμ Αθηνών – Σουνίου, Λαγονήσι, τηλ. 697 3771830.

Bolivar

Bolivar
Το διάσημο beach bar επανήλθε δυναμικά για μία ακόμη χρονιά, με το γνώριμο εξωτικό στυλ του να είναι ένα κι ένα για καλοκαιρινή έξοδο. Και επειδή Bolivar σημαίνει ατελείωτα πάρτι, για μία ακόμη χρονιά Έλληνες και ξένοι Djs δίνουν δυναμικό παρόν στα decks του, υποσχόμενοι νύχτες που μένουν αξέχαστες. Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ. 210 9831018.

holy-spirit2

Holy Spirit, Yabanaki – Varkiza Resort
H καλοκαιρινή εκδοχή του γνωστού cocktail bar της Γλυφάδας είναι ένα φοβερό beach bar στην παραλία της Βάρκιζας, που σερβίρει απίθανα cocktails -ειδικότητα τους άλλωστε-, δίπλα στο κύμα! Δεν τους λείπουν βέβαια και τα φοβερά μουσικά events κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ακτή Βάρκιζας, τηλ. 6987 291638.

Pennarubia-2

Peñarrubia Lounge
Το πρώην Όστρια cafe έχει γίνει από πέρυσι ένα φοβερό bar & restaurant που αγαπά τα cocktails, τις γεύσεις από όλο τον κόσμο και τις mainstream μουσικές. Πώς μεταφράζονται όλα αυτά; Στο δροσερό χώρο του πας από νωρίς για πρωινό, καφέ και κάποιο γλυκάκι το απόγευμα, ελαφριά πιάτα μεσημέρι-βράδυ και μοναδικά δροσερά cocktails. Στα συν και τα πάρτι που οργανώνει. Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Καλαμάκι, τηλ. 210 9850118.

nalu2

Nālu
Ήξερες ότι nālu στα χαβανέζικα σημαίνει κύμα; Εντάξει τα μεγάλα κύματα που αγαπούν οι σέρφερς δεν θα τα δεις στο Καλαμάκι, η θέα στη θάλασσα όμως θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα όλες τις ώρες, από το πρωί στις μαξιλάρες στην παραλία ως το βράδυ, απολαμβάνοντας γευστικά πιάτα και cocktails, ενώ δε λείπουν βέβαια τα lives. Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ. 210 9880990.

mojito

Mojito Bay
Σε ένα εξωτικό χώρο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας το beach club Mojito Bay είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις ζεστές μέρες και νύχτες στην πόλη. Θα πας από το πρωί για μπάνιο και ηλιοθεραπεία και αργότερα για απολαυστικά cocktails -mojito σε διάφορες παραλλαγές μην παραλείψεις να παραγγείλεις! Όσο για τα πάρτι, αρκεί να ξέρεις ότι το ΣΚ ξεκινούν πριν τη δύση του ηλίου και τελειώνουν το επόμενο πρωί! Παραλία Λομπάρδας-Αγία Μαρίνα, 33o χλμ Αθηνών – Σουνίου, τηλ. 22910 78950.

Vive-Mar-2

Vive Mar
Οι καλοκαιρινές επισκέψεις στο Vive Mar, είτε για καφέ είτε για φαγητό ή ποτό δίπλα στο κύμα, είναι θεσμός! Η κουζίνα του εστιατορίου Mare Nostro αγαπάει τις μεσογειακές γεύσεις και ειδικά τα ιταλικά πιάτα, ενώ στο bar τα ποτά και τα cocktails συνδυάζονται με καλές μουσικές και ξέρεις ότι κάθε φορά θα περάσεις πολύ καλά! Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 18, Βούλα, τηλ. 210 8992453.

Moorings-2

Moorings-3

Moorings
Από τα πιο αγαπημένα στέκια των νοτίων προαστίων, το Moorings στη Μαρίνα Βουλιαγμένης μπαίνει ψηλά στη λίστα με τα top μέρη για καλοκαιρινή έξοδο. Η πανοραμική θέα στη θάλασσα δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις τα cocktails σου, με τον σεφ Ανδρέα Σχοινά και την ομάδα του στην κουζίνα να νόστιμα πιάτα “παίζοντας” με μεσογειακές γεύσεις. Μαρίνα Βουλιαγμένης, Λαιμός, τηλ. 210 9670659.

Island

Island
Για το τέλος αφήσαμε το σταθερά αγαπημένο Island, ένα από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στα νότια της Αθήνας για νυχτερινή έξοδο και φαγητό. Το εστιατόριο του έχει να υπερηφανεύεται, άλλωστε, για τα νόστιμα και δημιουργικά βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα πιάτα του, που απολαμβάνεις με θέα το μαγευτικό θαλασσινό τοπίο και τα συνοδεύεις ιδανικά με μια τις 150 και πλέον ετικέτες ελληνικών και διεθνών οίνων, σαμπάνιας και αποσταγμάτων. Όσο για τα πάρτι του, τι να πούμε; Έχουν αφήσει εποχή και συνεχίζουν δυναμικά! 27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, τηλ. 210 9653563.