Αν δεν είσαι της γειτονιάς, θα νομίσεις πως ταξίδεψες στην άκρη του κόσμου της Αθήνας για να έρθεις σε αυτό το Αίφνης, το μικρό, το αλλόκοτο, το κουκλόσπιτο, κάτι σαν το Καραμελόσπιτο της μάγισσας στο παραμύθι με τον Χανς και την Γκρέτελ. Που είναι και οι δύο τους εδώ: ο Χάρης και η Φωφίκα (Σακελλαρίου). Όχι σαν, αλλά στο σπίτι τους.

aifnis1

Και σου ανοίγουν μαζί την πόρτα, την αυλή, την καρδιά και την κουζίνα τους. Δύο ξωτικά που αγαπήθηκαν από το σχολειό ακόμα και έζησαν μια πλούσια ζωή, με πολλή αγάπη κι άλλες τόσες επιχειρήσεις. Την ωριμότητά τους την είχαν φανταστεί «Αίφνης». Σε ένα μικρό εστιατόριο φτιαγμένο με την αισθητική του Χάρη-διακοσμητή, στην κουζίνα και οι δύο, να μαγειρεύουν τη σπιτίσια τους κουζίνα σε πολλές βρώσιμες ιδέες.

aifnis

Αγνοί και αδιαπέραστοι από τις μόδες και τις τάσεις των καιρών, κοιτάς το βλέμμα τους και είναι σαν να μην άκουσαν ποτέ -ευτυχώς- για μοριακές κουζίνες και σασίμια μπαρμπουνιού. Τολμηροί μάγειρες, έχουν το κουράγιο να μαγειρεύουν και να στολίζουν υπέροχα πιάτα, μια κουζίνα που έρχεται από παλιά, από τα καλά τραπέζια της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Νοστιμιά με ψυχή, δοκιμασμένη σε φιλικές μαζώξεις.

aifnis2

Οι παγωμένες ρόγες σταφυλιού στο λευκό κρασί, σε πηγαίνουν πίσω στις χρυσές σελίδες της Χρύσας Παραδείση, μια πλούσια σαλάτα με κατίκι, αβγό, ξινόμηλο και καρύδια στρώνει το πιο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι που συνεχίζεται με σαγανάκι με αβγό και σουτζούκι, ζουμερά, εξαίσια μανιτάρια μαγειρεμένα με Μαυροδάφνη και πορτοκάλι, τα σουτζουκάκια σερβίρονται μέσα σε μια ολόγλυκη μελιτζάνα με λιωμένα τυριά. Φαεινή ιδέα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο μέσα σε καρδιά αγκινάρας με αρώματα από φρέσκα μυρωδικά, το ίδιο και το φανταστικό φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές με ρόγες σταφυλιού ή το φιλέτο κοτόπουλο με βουτυράτες σοταρισμένες λεπτές φέτες από αχλάδι. Όλο το φινετσάτο μεγαλείο της καλής, αστικής κουζίνας από τους πιο γλυκούς οικοδεσπότες του κόσμου. Εδώ δεν γίνεται να έρθεις μόνο μια φορά.

info
Κρήτης 56, Αργυρούπολη, τηλ. 6944844733.