Η τάση των brunch στα αθηναϊκά εστιατόρια καλά κρατεί και όλο και περισσότερα μπαίνουν στην γευστική αυτή συνήθεια των Σαββατοκύριακων. Έτσι κάνει το …μπρατσωμένο Zampanó στου Ψυρρή.

ZAMPANO

Το όνομα του θα σου θυμίσει κάτι από τις ταινίες του Felini, και όχι άδικα. Στην ταινία La Strada πρωταγωνιστής είναι κάποιος φουσκωτός τύπος σε αυτοσχέδιο πλανόδιο τσίρκο που ακούει στο όνομα Zampanó και δεν είναι άλλος από τον Antony Quinn. Στα ελληνικά δεδομένα, τώρα, είναι ένα φρέσκο εστιατόριο που από το περασμένο φθινόπωρο έδωσε άλλον αέρα στον θεατρικό δρόμο της Σαρρή. Τα βήματα του αργά και σταθερά, αλλά πάντα ανοδικά. Όλο και περισσότεροι μιλάνε για το νόστιμο εστιατόριο με την ιταλική φινέτσα και την ελληνική ταυτότητα στον κατάλογο. Τώρα το Zampanó πάει ένα βήμα παραπέρα. Αποκτά το δικό του brunch για να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο στην επιλογή για το που θα πάμε με τους φίλους μας την Κυριακή, για το καθιερωμένο πρωινό-μεσημεριανό-απογευματινό μας ραντεβού για φαΐ.

zampano-2

Έτσι, από αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου το Zampanó βάζει τα καλά του και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα μπραντσάρει, με πρώτο guest τον Cool Artisan (coolartisan.net), τον food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη δηλαδή, που μαζί με την chef Χρύσα Κατάκη θα παίξουν δημιουργικά στην μικρή ζεστή κουζίνα του. Avocado toast, blue burgers λαχανικών και βάφλες με κοτόπουλο, πίτσα με σπανάκι, λουκάνικο και μυρωδικά, κέικ ρευστής σοκολάτας παρέα με παγωτό κανέλας είναι μερικά μόνο από αυτά που θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε στην τιμή των 10 ευρώ ανά άτομο.

Και όλα αυτά κάτω από gypsy jazz ήχους. Γιατί οι Manoυchedrome (Δημήτρης Παρτσακλός στο κοντραμπάσο, ο Γιώργος Κωστούρος και ο Δημήτρης Ψαλλίδας στις gypsy κιθάρες) θα μας ταξιδέψουν πίσω στη δεκαετία του ’30 με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

info
Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ.: 213 0233244.