Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για το Dal Professore στο Μαρούσι.

Ο Νίκος Δημητροκάλης, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική, υπήρξε καθηγητής ιταλικών. Εξού και το όνομα του εστιατορίου του: Dal Professore! Τον είχαμε συναντήσει στο πρώτο μαγαζί του, που είχε βρει στέγη σε μια μονοκατοικία στο Μαρούσι. Από πέρυσι το καλοκαίρι το Dal Professore άλλαξε γειτονιά, όχι όμως περιοχή. Μετακόμισε σε κεντρικότατο σημείο του Αμαρουσίου, στην πολυσύχναστη Αγίου Κωνσταντίνου. Σε ένα φωτεινό μαγαζί με άπλετη θέα στο δρόμο, με μοντέρνα, μίνιμαλ διακόσμηση και ωραίο φωτισμό που σε κάνει να αισθάνεσαι ζεστά και άνετα. Σ’ αυτό το εστιατόριο σπεύσαμε να δοκιμάσουμε το νέο μενού του… κυρίου καθηγητή.

IMG_1398

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Και με πέντε κινήσεις ο Νίκος βγάζει καινούρια, πρωτότυπα πιάτα συνδυάζοντας κλασικά υλικά. Αίφνης, επάνω σε μια μπρουσκετούλα βάζει τέλεια ψημένο καγιανά με φλοίδες τρούφας. Άπαιχτο φαγητό! Όταν βρίσκει το κατάλληλο κρέας φτιάχνει την περίφημη πορκέτα, που είναι χοιρινό ψημένο με βότανα από το οποίο έχουν αφαιρεθεί όλα τα κόκαλα. Το ραγού του αγριογούρουνου επάνω σε παπαρδέλες είναι εξαιρετικό. Την κατέχει σε βάθος την ιταλική κουζίνα και πατάει καλά στη γη για να τη φτιάξει. Τα γλυκά του είναι κλασικά, π.χ. τιραμισού και πανακότα, αλλά πολύ φινετσάτα και ελαφριά.

ALEX2076_pp-copy-_copy

Το σέρβις
Οφείλω να ομολογήσω ότι το σέρβις είναι και φιλικό και προφταίνει τις επιθυμίες σου. Η λίστα των κρασιών του είναι σωστή και καλύπτει κάθε γούστο.

Η ετυμηγορία
Μέχρι σήμερα ποτέ δεν έγινε ένα μεγάλο μπουμ γύρω από το όνομα του Dal Professore. Κι εγώ εκεί βρέθηκα τυχαία πριν από 1 χρόνο αλλά από τότε έχω πάει πάνω από είκοσι φορές. Τρώω νόστιμα, με σωστή σειρά, και όποτε έχει παρέμβει ο σεφ με πρότασή του, έχω φάει ακόμα καλύτερα.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8,5/10
Το σέρβις: 8/10
Η ατμόσφαιρα: 9/10
Σύνολο: 25,5/30

IMG_1399

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

Το φαγητό
Κάναμε αρχή με τραγανές τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με ροκφόρ -σκέτο λουκούμι- και μια πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ από μέλι και ξινόμηλο, από αυτές που σέβονται τον εαυτό τους με ολοζώντανη πρασινάδα, ανάλαφρα αρτυμένη. Βενετσιάνικο συκώτι σβησμένο με γλυκό κρασί, τόσο βελούδινο που έλιωνε στο στόμα. Καρμπονάρα αλά ρομάνα, η πραγματική, με το αβγό, χωρίς να το νιώθεις όμως. Λίγη πανσέτα παραπάνω την άντεχε το πιάτο. Τα χειροποίητα τορτελόνια γεμισμένα με κρέας, σος από βούτυρο με φασκόμηλο και fondue παρμεζάνας ήταν ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο. Όπως και τα πάκερι (φρέσκο ζυμαρικό) με ραγού από δικό τους λουκάνικο. Η entrecote βιολογικής μοσχίδας με Ω3 και σος από κρασί Porto, ολόσωστα ψημένη και πολύ γευστική. Τα γλυκά του Dal Professore βαδίζουν σε κλασικά μονοπάτια, όπως μους σοκολάτας, ανάλαφρο τιραμισού και βελούδινη πανακότα, και έκλεισαν νόστιμα κι απλά ένα κατά κοινή ομολογία εξαιρετικό δείπνο:!

Το σέρβις
Απλό, φιλικό και καλοκουρδισμένο, σε καλό συγχρονισμό με την κουζίνα.

Η ετυμηγορία
Η ιταλική κουζίνα σε μια από τις καλύτερες εκδοχές της. Ο Νίκος Δημητροκάλης έχει κάνει άλματα στην κουζίνα του. Αυτό διαπίστωσα δοκιμάζοντας τη νέα εποχή του Dal Professore.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8/10
Το σέρβις: 8/10
Η ατμόσφαιρα: 8/10
Σύνολο: 24/30

Γενικό σύνολο: 49,5/60

info
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 210 6109988. Κόστος: € 25 – 35. Σάββατο και μεσημέρι. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr