Ήθελα πολύ καιρό να πάω στο Chapeau, το κουκλίστικο café-bar-restaurant του Χαλανδρίου, αλλά δεν τα είχα καταφέρει μέχρι πρότινος. Ένα Σάββατο του Νοέμβρη, λοιπόν, έτυχε να δοκιμάσω το ξακουστό brunch του.

Βρίσκεται στην πιο κεντρική πιάτσα του Χαλανδρίου, στην οδό Σωκράτους, στην αρχή της, στον αριθμό 4. Με το που θα το αντικρίσεις θα θελήσεις να μπεις μέσα και να γνωρίσεις το χρωματιστό κόσμο του. Φιλόξενο, με παριζιάνικο αέρα και σήμα κατατεθέν του τα καπέλα -μιας και chapeau στα γαλλικά σημαίνει “καπέλο”- το πανέμορφο στέκι του Χαλανδρίου, αποτελεί επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας.

CHAPEAU11

Οι πόρτες του Chapeau ανοίγουν από νωρίς το πρωί και προσφέρουν εξαιρετικά χαρμάνια καφέ σε μοναδικούς συνδυασμούς, σπιτικές λεμονάδες και γευστικές προτάσεις, που επιμελείται ο σεφ Γιάννης Στανίτσας. Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν φρέσκο χυμό από μπανάνα, γάλα αμυγδάλου και μέλι αγαύης, μια ομελέτα και ένα κρουασάν βουτύρου ή ένα κέικ τριαντάφυλλο; Μάλιστα εδώ και λίγο καιρό υπάρχει και η δυνατότητα του take away πρωινού μιας ιδέας που αποτελεί τάση στο εξωτερικό και είμαστε σίγουροι ότι θα βρει ανταπόκριση και στην Αθήνα.

CHAPEAU

CHAPEAU13

Αλλά και γιατί να μην πας κατευθείαν για brunch ώστε να απολαύσεις ακόμα περισσότερες επιλογές σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές; Το late breakfast / early lunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε μορφή μπουφέ και περιλαμβάνει: σάντουιτς, Croque Madame, αβγά Benedictine (και όχι μόνο), τάρτες και pancakes, γιαούρτι με super foods και άλλα πολλά για τα οποία θα πληρώσεις μόνο 15 ευρώ μαζί με το ρόφημα, που θα επιλέξεις, δηλαδή χυμό ή καφέ!

CHAPEAU7

CHAPEAU8

Μεγάλο κεφάλαιο βέβαια της κουζίνας του Chapeau αποτελεί και το βραδινό μενού, που περιλαμβάνει πιο ιδιαίτερες σαλάτες, ορεκτικά, όπως το καταπληκτικό φοντί τυριών, αλλά και κυρίως πιάτα με ταυτότητα, όπως οι παπαρδέλες με μοσχαρίσιο ραγού, το κοκοράκι γαλλικής εξοχής με κριθαράκι και το cote de bœuf με πατάτες και ψητά μανιτάρια.

CHAPEAU10

Το Chapeau δίνει ιδιαίτερο βάρος και στα γλυκά, όπως η charlotte σοκολάτας, το μιλφέιγ, το προφιτερόλ και τα μίνι εκλέρ, γι΄αυτό και δίνει τη δυνατότητα σε όσους τα γνωρίσουν και τα αγαπήσουν να τους τα φτιάξει κατά παραγγελία και για το σπίτι (σαρλότ και μιλφέιγ με 14 € το κιλό). Δοκιμάστε οπωσδήποτε charlotte αχλάδι, με κανέλα και τζίντζερ και τάρτα λεμονιού με μοσχολέμονο!

CHAPEAU4

Μου άρεσε και κάτι ακόμα στο Chapeau. Στον πάνω όροφο υπάρχει ένα κρυμμένο δωματιάκι που είναι ένα κι ένα για γενέθλια ή μια φιλική συγκέντρωση 10 περίπου ατόμων. Μείναμε τόσο ενθουσιασμένοι με την ποιότητα όσων δοκιμάσαμε, τη φιλοξενία της ιδιοκτήτριας Βούλας Ρακοπούλου και της ομάδας της, αλλά και τις τιμές, που σίγουρα θα ξαναπάμε.

info
Σωκράτους 4α, Χαλάνδρι, τηλ. 2106845300. Τιμή για brunch μπουφέ: 15 ευρώ/άτομο.