Στο Παλαιό Φάληρο κάναμε την έξοδό μας πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στο Ιώδιο, την ελληνική τραττορία θαλασσινών, όπως λέει κι η ταμπέλα του, που έβαλε στο μενού του νέα πιάτα με “παιχνιδιάρικη” διάθεση.

Γιουβετσάδα-Καβουριού-2

Το Ιώδιο δεν είναι καινούριο μαγαζί, μετράει ήδη 13 χρόνια λειτουργίας, και όπως δηλώνει και το όνομά του ειδικεύεται στο ψάρι και τα θαλασσινά. Εδώ το φρέσκο ψάρι προέρχεται από την Ικαρία, τις Κυκλάδες, την Εύβοια, τον Αργοσαρωνικό και, αν είσαι φίλος του αριστοτεχνικά ψημένου ψαριού, εδώ θα το ευχαριστηθείς πραγματικά.

Σφυρίδα-Φρικασέ

Αυτή τη φορά δοκίμασα ένα υπέροχο καρπάτσιο μπαρμπουνιού κι αχινοσαλάτα πάνω σε κρίθινα παξιμαδάκια και ένιωσα να κοινωνώ το Αιγαίο σε κάθε μπουκίτσα. Αν το προτιμάς μπορείς να γευτείς το βυθό και με απρόσμενες παρεμβάσεις υλικών. Ο Μάρκος Πατεράκης είναι επικεφαλής στην κουζίνα και αρέσκεται σε τολμηρούς συνδυασμούς, άλλες φορές με τοπικά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως μανιτάρια Ηπείρου, λάδι τρούφας, στακοβούτυρο και σταμναγκάθι Κρήτης, τουτουμάκια Καλαβρύτων, φάβα και κάππαρη Κυκλάδων, ελαιόλαδο ορεινής Αιγιαλείας, κρόκο Κοζάνης, μαυρομάτικα Φενεού και άλλες φορές με ξένα υλικά και πιο εξωτικές γεύσεις, όπως  chili, lime, passion fruit.

Φωλιά-Καπνιστού-Χταποδιού

Το καλύτερό μου ήταν μια φωλιά καπνιστού χταποδιού με γέμιση φάβας και πέστο κάππαρης, με πραγματικά θεσπέσια γεύση και οι γαρίδες σε κρούστα panko με ασιατική μαγιονέζα. Δοκιμάσαμε ακόμα συναγρίδα στη λαδόκολλα με φρέσκα λαχανικά και πέστο βασιλικού, καπνιστό χέλι με ψητή μελιτζάνα και σάλτσα miso, χτένια γιαχνιστά με στακοβούτυρο και μαυρομάτικα φασόλια, καλαμαράκια καρμπονάρα με κρέμα παρμεζάνας, καθώς και καβουρογιουβετσάδα με τουτουμάκια Καλαβρύτων και φρέσκα πετροκάβουρα Βρετάνης.

Iodio2

Είτε είσαι λάτρεις του κλασικού είτε είσαι ανοιχτός σε νέες γευστικές προκλήσεις, στο Ιώδιο μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να επιλέξεις με βάση το προσωπικό σου γούστο. Έτσι ή αλλιώς θα φύγεις ευχαριστημένος. Στα συν η όμορφη, φροντισμένη σάλα του, τα λευκά κολλαριστά τραπεζομάντιλα στα τραπέζια που τώρα που καλοκαίριασε βγήκαν και στη δροσερή αυλή, το συγχρονισμένο σέρβις και βέβαια, η εντυπωσιακή κάβα με τα καλοσυντηρημένα ελληνικά και ξένα κρασιά και αποστάγματα.

info
Λ. Αχιλλέως 119B, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9884258

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr