Το πιο διάσημο ισπανικό πιάτο γνωρίζει μεγάλες δόξες σε ένα μικρό εστιατόριο στο Παγκράτι που σερβίρει την πιο αυθεντική και νόστιμη παέγια που μπορείς να δοκιμάσεις επί αθηναϊκού εδάφους.

paella barcelona 3edited

Ο ιδιοκτήτης-σεφ του Paella Barcelona Τίμος Αδραχτάς, μπορεί να μην είναι Ισπανός ξέρει όμως καλά τα περί ισπανικής κουζίνας μιας και από το 1981 που πήγε στο Μεξικό έχει μυηθεί σε όλα τα μυστικά της, ενώ από το 1991 έως και σήμερα διατηρεί το εστιατόριο Paella Barcelona στη Βαρκελώνη. Στόχος του είναι να τα απολαύσουμε κι εμείς το διάσημο αυτό πιάτο, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

paella barcelona

Τα τελευταία 2,5 χρόνια λοιπόν, το Paella Barcelona έχει έρθει και στην Αθήνα, αρχικά στο Κολωνάκι και πλέον τους τελευταίους μήνες στο Παγκράτι και μας σερβίρει πεντανόστιμη ισπανική παέγια σε 4 εκδοχές. Με θαλασσινά, με κρέας, ανάμικτη (με κοτόπουλο και θαλασσινά) ή με λαχανικά, όπως και αν την προτιμάς, φροντίζουν να φτάσει στο τραπέζι σου πολύ απολαυστική.

paella

Τη συνοδεύεις με σαγκρία και δεν παραλείπεις να δοκιμάσεις σαλάτα με λάχανο και πίντσος, τα υπέροχα ψωμάκια που σερβίρονται με jamon serano, τυρί ή ντιπ. Σημείωσε βέβαια, ότι στο μενού βρίσκεις συχνά και κάποια μεξικάνικα πιάτα.