Τα έχεις επισκεφθεί, έχεις περάσει όμορφες στιγμές στα τραπέζια τους και, σίγουρα, έχεις θαυμάσει την αισθητική τους. Το ίδιο και το διάσημο διεθνές περιοδικό σχεδίου και αρχιτεκτονικής Wallpaper, που τους έκανε και ειδικό αφιέρωμα.

Η Hytra και το Philos Athens που λες, έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες του γνωστού περιοδικού, που τα ξεχώρισε για το στυλ και την ιδιαίτερη διακόσμηση τους.

hytra-anoigma

Ποιος δεν έχει εντυπωσιαστεί από το μαύρο, πέτρινο μπαρ που πλαισιώνεται από λεπτά κλαδιά λυγαριάς, στο εστιατόριο Hytra στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107 – 109, Αθήνα, τηλ. 210 3316767); Σύμφωνα με το Wallpaper μάλιστα, αυτό το ξεχωριστό και εμπνευσμένο από το παραδοσιακό πλέξιμο καλαθιών μοτίβο, το οποίο συναντάται και σε άλλα σημεία του χώρου, είναι που δίνει αυτή την τόσο κομψή εικόνα στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο. Βέβαια, αν και θαυμάζει το χώρο όπως αυτός επανασχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Diversity, δεν μπορεί να μην αναφέρει ότι τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί την πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντας της πόλης που απολαμβάνεις τους ζεστούς μήνες, όταν το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου.

philos_4

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις τις βόλτες σου στο κέντρο και να μην έχεις προσέξει το Philos Athens (Σόλωνος 32, Αθήνα τηλ. 210 3619163), το φοβερό στέκι του κέντρου που συνδυάζει καφέ, φαγητό, ποτό και shopping, δίνοντας σου πολλές επιλογές στα διαφορετικά επίπεδα του. Το Wallpaper βέβαια, στάθηκε περισσότερο στο ιδιαίτερο στυλ αυτού του πολυχώρου, μιας και οι δημιουργοί του Philos έχουν φτιάξει ένα μοναδικό σκηνικό, σεβόμενοι το χαρακτήρα του κομψού νεοκλασικού κτιρίου που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930. Οι τοίχοι από τους οποίους λείπουν σοβάδες, η παλιά ξύλινη σκάλα, ο μαρμάρινος νιπτήρας και τα παλιά πλακάκια συναντούν τις ξύλινες καρέκλες, τα γυάλινα τραπεζάκια και τις προθήκες από γυαλί και μέταλλο σε πρωτότυπους και τελικά αρμονικούς συνδυασμούς.