Μπορεί πολλοί από εμάς να μην προλάβαμε ή να μην θυμόμαστε τα περιποιημένα καφενεδάκια της Αθήνας, με τα μαρμάρινα τραπέζια και τον καλό ελληνικό καφέ, ωστόσο η νέα άφιξη στη Μητροπόλεως φέρνει στο σήμερα όλη εκείνη την όμορφη αύρα μιας παλιάς, αστικής Αθήνας με γευστικές προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού.

cherchez-la-femme

cherchez-la-femme2

Στο νούμερο 46 της Μητροπόλεως λοιπόν, βρίσκουμε πλέον το “Σερσέ Λα Φαμ”, ένα παραδοσιακό καφενείο, “ντυμένο” με μαρμάρινα τραπεζάκια, ξύλινες καρέκλες και ρετρό διακοσμητικά, διαλεγμένα ένα προς ένα από παλαιοπωλεία. Τι πιο αυθεντικό;

cherchez-la-femme4

cherchez-la-femme-5

Στην κουζίνα πάλι, το μενού έχει επιμεληθεί ο αγαπημένος μας Ανδρέας Λαγός, με τον σεφ Κωνσταντίνο Τζουβάρα να έχει αναλάβει την υλοποίηση του. Και μιλάμε για νόστιμους μεζέδες, όπως λακέρδα Μυτιλήνης, μελιτζανοσαλάτα, στριφτές πίτες, σαρδέλες Καλλονής, σμυρναίικα κεφτεδάκια, αρνίσιο σουβλάκι και σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της. Πέρα από την νοστιμιά τους, θα σας ενθουσιάσει σίγουρα και το γεγονός ότι όλα φτιάχνονται με αγνές ελληνικές πρώτες ύλες. Μάλιστα, ελληνικά είναι και τα ποτά τους, από το κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα, μέχρι τα αφεψήματα και τα αναψυκτικά! Πολύ καλά και τα γλυκά τους, δια χειρός Μπέκυς Σιάχου, ενώ στο Σερσέ Λα Φαμ θα πιείτε και το καλύτερο ελληνικό καφέ – στην χόβολη, παρακαλώ- και συνοδευμένο όπως πρέπει με Συριανό λουκουμάκι.

info
Μητροπόλεως 46, Αθήνα, τηλ. 210 3222020.

Δείτε επίσης
Στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και τριγύρω