Ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν ν’ αντισταθούν σε ένα ζουμερό μπιφτέκι, που περιβάλλεται από αφράτο ψωμί και κάνει τέλεια παρέα με μπέικον και τυρί. Πριν από λίγους μήνες, λοιπόν, άνοιξε ένα μικρό, βιομηχανικού τύπου burgerάδικο, που ακούει στο όνομα Gigi Burger & Pizza. Είναι το μικρό αδερφάκι του ομώνυμου μαγαζιού της Δροσιάς με μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Εδώ σερβίρεται και πίτσα!

gigi xoros

burger gigi1

Η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί έχει φτιαχτεί περισσότερο για delivery, όμως, έχει βγάλει λίγα τραπέζια μπροστά στο μεγάλο πεζοδρόμιο και έχει στήσει μια προσεγμένη ανοιχτή σάλα με φωτισμένα υαλότουβλα. Ο κατάλογος είναι αρκετά περιεκτικός. Ξεκινήσαμε με quesadilla με κοτόπουλο, πιπεριές και τυρί cheddar, που συνοδευόταν από cream chease και με μια Italian πίτσα για τη μέση, που είχε mozzarella buffalo, φλύδες παρμεζάνας, ντοματίνια, πέστο βασιλικού και μπόλικη ρόκα. Το ζυμάρι της νόστιμο, ελαφρώς τραγανό, που έμαθα ότι το φτιάχνουν εδώ καθημερινά. Ωστόσο ζήλεψα και την Hot cuts με μπέικον, σαλάμι από τη Νάπολη και παστράμι, που απολάμβαναν στο διπλανό τραπέζι…

pizza gigi

Με το που εμφανίστηκαν τα burger φυσικά την ξέχασα. Hangover με ξεροψημένο μπέικον, λιωμένο τυρί cheddar που ξεχείλιζε, καραμελωμένα κρεμμύδια, τηγανητό αυγό και English glaze sauce.

burger gigi

Στην άλλη άκρη του τραπεζιού ένα Bull’s eye “μου έκλεινε προκλητικά το μάτι”. Ψιλοκομμένο chorizo, provolone, πιπεριές jalapeños και chili tai sauce σε έναν ενδιαφέρον και καυτερό συνδυασμό με μόνη δροσιά τη σαλάτα κολσλόου που το συνόδευε.

salata gigi

Όμως δεν τελειώσαμε εδώ. Δεν γινόταν να μη δοκιμάσω το πιάτο που συνδυάζει το burger με την πίτσα με τρόπο μοναδικό, το Closed burger. Μπιφτέκι μέσα σε χειροποίητη ζύμη πίτσας μαζί με τσένταρ, μοτσαρέλα, μπέικον και ντομάτα. Κολασμένος συνδυασμός!

_DSC6943

Σημείωσε επίσης ότι εδώ στο Gigi μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου burger σύμφωνα με τα γούστα σου. Όποτε άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και αυτοσχεδίασε!

info
Χ. Τρικούπη 146 & Στρομφυλίου, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6200888.

gigi xoros2