Μέχρι πριν 1-2 χρόνια τα sushi ήταν μια πολυτέλεια για λίγους, μέχρι που όλοι μυηθήκαμε στην ιαπωνική σπεσιαλιτέ και αρχίσαμε να την αναζητάμε ακόμη και καθημερινά. Και τώρα που τα sushi έχουν γίνει τα νέα burgers και sushi bars ξεπετάγονται σαν μανιτάρια στην πόλη, δες και τις πιο οικονομικές αλλά πάντα καλές επιλογές, για να “ρολάρεις” χωρίς δισταγμό!

koi

Koi
Με άριστη σχέση ποιότητας – τιμής και 6 εστιατόρια στην Αθήνα (στο Σύνταγμα, τον Πειραιά, τη Βούλα, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι και τα Μελίσσια), είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για sushi -τυχαία νομίζεις σχηματίζονται ουρές έξω από τα Koi; Μόλις εξασφαλίσεις μια θέση στα στενά ξύλινα τραπεζάκια του ξεκίνησε με edamame με χοντρό αλάτι και συνέχισε με salmon rose, dragon rolls με αγγούρι, αβοκάντο και καπνιστό χέλι, nigiri με λαβράκι και ξιδάτο ρύζι, spicy shrimp rolls με γαρίδες και καυτερή σως. Μην παραλείψεις και τα balls ρυζιού με chives και σουσάμι.

info
Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ. 210 3211099 / Λουκά Ράλλη 139, Πειραιάς, τηλ. 210 4177918 / Βασιλέως Παύλου 98, Βούλα, τηλ. 213 0320890 / Δ. Σολωμού 4, Κηφισιά, τηλ. 210 8084647 / Σωκράτους 5, Χαλάνδρι, τηλ. 211 1845096 / Αλ. Ζαΐμη 1 & Παν. Τσαλδάρη, Μελίσσια, τηλ. 210 8031100.

sushimou

Sushimou
Στην ethnic γειτονιά του κέντρου, κάτω από το Σύνταγμα, προστέθηκε πριν λίγο καιρό ένα υπέροχο σουσάδικο, το οποίο αγαπάει τα αυθεντικού ιαπωνικού τύπου sushi, ενώ την ίδια στιγμή δίνει ιδιαίτερη βάση στα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, σερβίροντας για παράδειγμα nigiri μπαρμπούνι, που το τρως με τα χέρια παρακαλώ! Ο Αντώνης Δρακουλαράκος ετοιμάζει μπροστά σου υπέροχα sushi με φοβερή δεξιοτεχνία -τροφή και για τα μάτια δηλαδή- και εσύ απλά θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα και, φυσικά, δίνεις από την πρώτη στιγμή δίνεις υπόσχεση στον εαυτό σου ότι θα επιστρέψεις πολλές φορές στα λίγα και περιζήτητα τραπεζάκια του.

info
Σκούφου 6, Πλάκα, τηλ. 211 4078457.

homu1

Hōmu
Από τη μέρα που άνοιξε αυτό το sushi bar στη Γλυφάδα (είναι από τα πιο πρόσφατα openings των νοτίων προαστίων), έχει γίνει από τα πιο αγαπημένα μου στέκια! Βοηθάει βέβαια και το ότι είναι πολύ κοντά στο σπίτι και τα deliveries έχουν πάρει φωτιά, όχι ότι και ο καλαίσθητος χώρος του εστιατορίου, όπου επικρατεί το ξύλο και το μέταλλο, δε σε προκαλεί να κάνεις εκεί την έξοδό σου. Όσο για το μενού, ξεχωρίζουν τα Hawaian rolls με γαρίδα, μάνγκο, αγγούρι και σιρόπι καραμέλα, τα California rolls με καβούρι, αβοκάντο και μαγιονέζα και anchovy rice με φιλέτο γαύρου. Για τους sushi lovers υπάρχει και chefs choice με 24 κομμάτια στα 22 ευρώ.

info
Δ. Γούναρη 135, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9630042.

kazoku

Kazoku
Ένα ακόμη value for money σουσάδικο στα νότια προάστια, αυτή τη φορά στην καρδιά της Γλυφάδας, με εξίσου casual αισθητική, που προσφέρεται για μια στάση πριν ή ανάμεσα στα cocktails στα γύρω bars. Χαλαρό στυλ και φιλικότατες τιμές, τι άλλο να ζητήσεις; Νόστιμες προτάσεις, φυσικά, που επίσης δεν τους λείπουν. Δοκίμασε dragon rolls με χέλι, tiger tempura rolls με γαρίδα και τραγανό ρολό Kazoku Makimono με σολομό, βραστές γαρίδες και αβγά ψαριού. Από το σαρακοστιανό μενού (έχουν και από αυτό), μην παραλείψεις τις προτάσεις με χταπόδι: rolls, nigiri, sashimi και maki!

info
Κύπρου 59, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944549.

tokyojoe

Tokyo Joe
Ξεκίνησε από τη Βουλιαγμένη, συνέχισε με τη Γλυφάδα και πλέον τα εξαιρετικής ποιότητας rolls του τα βρίσκουμε και στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, σ’ ένα πολύ ατμοσφαιρικό χώρο -το η ζωγραφισμένη πάνω στον τούβλινο τοίχο γκέισα τα σπάει! Στο μενού πάλι βρίσκεις υπέροχο tataki τόνου και σολομού, κλασικά maki, nigiri και sashimi, καθώς και signature rolls, όπως τα Mario rolls με σολομό, τυρί Φιλαδέλφεια και teriyaki και New Yorker nside out roll με μαγιονέζα, γαρίδα tempura γαρνιρισμένο με spicy τόνο, tobiko και σάλτσα teriyaki. Στα συν και τα πολύ καλά cocktails τους!

info
Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961038 / Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983069 / Χάριτος 22, Κολωνάκι, τηλ. 210 7258676.

kenko

Kenko Modish Sushi Bar
Η πολύβουη πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει τη δική της ιαπωνική γωνιά, που ακούει στο όνομα Kenko Modish sushi bar και είναι από τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις την υγιεινή ιαπωνική κουζίνα, σε πολύ καλές τιμές. Στον κατάλογο τους βρίσκεις πολλές επιλογές σε sushi, ενώ αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις τα special rolls τους, όπως το Kenko roll -τηγανητό ρολό σολομού με τυρί Φιλαδέλφεια, αβγά χελιδονόψαρου και γλυκιά σως ή το Citrus Flavor roll με γαρίδα tempura, αβοκάντο, τόνο, teriyaki σως και ξύσμα λεμονιού.

info
Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9350728.

nakama3

Nakama Casual Sushi Bar
Λιτό και μίνιμαλ -sushi bar με τα όλα του δηλαδή- αυτό σουσάδικο με τον ζεστό ξύλινο διάκοσμο είναι ιδανικό για να κάνεις μια στάση για φαγητό όταν κάνεις τη βόλτα σου στα μαγαζιά του κέντρου ή να πάρεις πακέτο για το γραφείο και το σπίτι. Και μπορεί ο χώρος να είναι λιτός ο κατάλογος πάλι είναι πλούσιος σε επιλογές. Εκεί βρίσκεις τα κλασικά sushi (nigiri, maki, sashimi), αλλά και φοβερά Nakama rolls, όπως Alaskan με καβούρι, ρέβα, αγγούρι και σολομό, Full Moon με τόνο, αγγούρι και τυρί σόγιας, Las Vegas με καβούρι και αβγά χελιδονόψαρου και Oh La La το τηγανητό ρολό με φρέσκο κρεμμύδι, σολομό και μαγιονέζα.

info
Μασσαλίας 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3616053.

yuzu

Yuzu
Για να μη νομίζεις ότι sushi τρώνε μόνο στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο, έχουν και τα δυτικά της πόλης την καλή και οικονομική επιλογή τους, το Yuzu που άνοιξε πρόσφατα στο Περιστέρι. Σε έναν μοντέρνο χώρο όπου επικρατούν τα χαρούμενα χρώματα και όμορφες γκέισες ζωγραφισμένες στον τοίχο σε υποδέχονται, μπορείς να δοκιμάσεις nigiri, sashimi και rolls, ακούγοντας jazz και swing μουσικές. Δίπλα στις κλασικές επιλογές, βρίσκεις και μερικές special προτάσεις, όπως Unagi roll με χέλι, αβοκάντο, τυρί κρέμα, χαβιάρι και σως χελιού ή Chicken roll με κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς, μαγιονέζα και σως teriyaki με επικάλυψη panko.

info
Αιμίλιου Βεάκη 18, Περιστέρι, τηλ. 210 5718887.