Πριν από λίγες μέρες σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Λονδίνο ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα bar του κόσμου. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις σε αυτή τη λίστα να φιγουράρουν και αθηναϊκά μαγαζιά. Έτσι για φέτος στη θέση νούμερο έξι συναντάμε το The Clumsies, αυτό το bar που μας έκανε να βάλουμε στο καθημερινό λεξιλόγιο μας την οδό Πραξιτέλους.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου, λοιπόν, δοκίμασα το καινούργιο brunch menu τους. Ένα menu που έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα και είναι το πιο ολοκληρωμένο που έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Πίσω από αυτό κρύβεται ένας νεαρός chef, ο Αλμπέρτο Σιμμιλίδης, που φαίνεται να ωριμάζει μαγειρικά.

the clumsies2

Ο φετινός κατάλογος “παίζει” ιδιαίτερα με το αβγό σχεδόν σε όλα τα πιάτα. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά κολλάω πάνω στα Cuban Benedicts αλλά και στο Breakfast Udon Bowl. Η πρωτοτυπία του πρώτου με κερδίζει και το παραγγέλνω. Συνεχίζω με το Steamed Buns -έχει ψωμάκια bao και θέλω να δω πως θα είναι- και προβληματίζομαι μεταξύ του Corndog και του burger. Με συνοπτικές διαδικασίες ζητάω και τα δύο. Φυσικά καφέ φίλτρου για μένα και χυμό πορτοκάλι για την παρέα μου. Μέχρι να πούμε δύο κουβέντες και να πιούμε δύο γουλιές το επιβλητικό Cuban benedicts ήταν μπροστά μας. Δύο παναρισμένα αβγά ποσέ πάνω σε μια crispy πανσέτα, λουσμένη σε σάλτσα hollandaise και στη βάση του αφράτο ψωμάκι brioche. Χορταστικό πιάτο τόσο στο μάτι όσο και σε κάθε μπουκιά. Έμεινα στις δύο μπουκιές γιατί ήξερα ότι με περίμενε και συνέχεια διαφορετικά δεν θα σταματούσα.

the clumsies3

Τα Steamed buns που ακολούθησαν στην ουσία ήταν μια καλοψημένη ομελέτα με cheddar, πολύ τραγανό μπέικον και μια πικάντικη ketchup (τη φτιάχνουν οι ίδιοι) και όλα αυτά μέσα σε bao ψωμάκι. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πιο αφράτο το ψωμί, όμως η παρέα μου το βρήκε αρκετά νόστιμο και δεν άφησε μπουκιά.

anoigma the clumsies

Και έφτασε η ώρα για το burger και το corndog. Βουτυράτο, μαλακό ψωμί που έκλεινε μέσα του παναρισμένο κοτόπουλο, μπέικον, τυρί cheddar, σως mayo-bbq και για συνοδεία τηγανητές πατάτες σε ροδέλες. Από την άλλη, λουκάνικο γεμιστό με μοτσαρέλα, πικάντικη μαγιονέζα και γιαπωνέζικο coleslaw δίπλα. Μια μπουκιά από το ένα, μια από το άλλο. Έτσι για να αλλάξει η γεύση από το γλυκό, στο λίγο όξινο και πάλι από την αρχή.

Ζητάω και δεύτερο καφέ. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα ένα Verde Mary ή ένα Otto’s Tonic που φτιάχνουν εδώ, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να ξεκινήσω με αλκοόλ. Το αφήνω για την επόμενη φορά και παραγγέλνω τα pancakes, που ταιριάζουν γάντι με τον καφέ: σοκολατένια, με πραλίνα από φιστίκι και παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης. Γιατί έτσι πρέπει να τελειώνει ένα brunch, σωστά;

info
The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 6937 085670, 210 3232682, theclumsies.gr

Διάβασε επίσης:
Φτιάχνουμε το Symmetry κοκτέιλ του βραβευμένου The Clumsies
Τα 10+3 καλύτερα brunch της Αθήνας