Όλοι ξέρουν τα λίγο πολύ γνωστά roof gardens της Αθήνας. Πόσοι, όμως, από εσάς έχετε επισκεφθεί το καταπληκτικό Point a στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ηρώδειο στην Ακρόπολη;

Δεν ξέρω πόσο γοητευτικό σας ακούγεται να βγείτε για φαγητό σε μια ταράτσα της Αθήνας. Αν όμως η ταράτσα βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη, το φεγγάρι κρατάει ακόμα αρκετή λάμψη από την τελευταία πανσέληνο, μπορείς να δεις το Μουσείο της Ακρόπολης από το πλάι σε μια πόζα που δεν έχεις ξαναδεί, τον Λυκαβηττό και το μνημείο στο λόφο του Φιλοπάππου επίσης, αρχίζεις να το συζητάς, έτσι; Αν τώρα στο πακέτο προσθέσω το ταλέντο του Μανώλη Μαυριγιαννάκη στη μαγειρική και την υποδοχή της Κάτιας Τσιμιδοπούλου, της ιδιοκτήτριας, που έχει τη φιλοξενία στο DNA της, πιστέψτε με έχεις την ευκαιρία να περάσεις μια αξέχαστη βραδιά. Αν κρυώσεις η Κάτια έχει για σένα πασμίνα, αν ζεσταθείς, βεντάλια, γυαλιά και φακό για να διαβάσεις με άνεση τον κατάλογο.

POINT-A

Η τελευταία ανακαίνιση έχει ντύσει με ξύλινα μαδέρια το πάτωμα, έχει ρίξει λευκά βότσαλα εδώ κι εκεί, έχει φυτέψει γιασεμιά και αγγελικές που σε ταξιδεύουν με τα αρώματά τους. Έβαλε και άνετα καθίσματα και έφτιαξε μια χαλαρή, lounge κατάσταση γύρω από το μπαρ που σερβίρει εκπληκτικά κοκτέιλ το καθένα σε συνδυασμό με το tapas που του ταιριάζει από πάνω, όπως σας το λέω.

POINT-A-1

Ο κατάλογος τιμάει τα ελληνικά προϊόντα και την κουζίνα του τόπου μας και είμαι τόσο χαρούμενη που οι Γάλλοι στο διπλανό τραπέζι μπόρεσαν να δοκιμάσουν τα γεμιστά μας στην καλύτερη και πιο αρωματική εκδοχή τους, παρουσιασμένα αριστοτεχνικά σε στοιχισμένα κυβάκια με λίγο ζελέ ντομάτας από πάνω. Έχω ακόμα τη γεύση τους στο στόμα μου, αν και ο Μανώλης με διαβεβαίωσε πως της γιαγιάς του ήταν καλύτερα. Η βαθιά νοστιμιά του ιμάμ μπαϊλντί που επίσης δοκιμάσαμε ήταν πραγματικά το κάτι άλλο ενώ κάτι παραπάνω από εξαιρετικά ήταν και τα λινγκουίνι με μανιτάρια πορτσίνι και ανθότυρο. Ο μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι της Κayak, έμοιαζε με σπιτικό και ήταν πραγματικά το ιδανικό τελείωμα.

POINT-A2

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να φάω και να περάσω τόσο καλά στο roof garden ενός ξενοδοχείου, όμως οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά, η αίσθηση της φιλοξενίας και της τιμιότητα με την οποία κάνουν τη δουλειά τους. Μπράβο τους! Εύχομαι το παράδειγμά τους να ακολουθούσαν κι άλλοι στον κλάδο. Εσείς κλείστε ένα βράδυ τραπέζι και δεν θα το μετανιώσετε. Οι τιμές τους είναι πολύ λογικές.

info
Ροβέρτου Γκάλη 4, Ακρόπολη, τηλ.: 210 9236832.
http://www.acropolispoint.com/