Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου είναι μια όμορφη περατζάδα. Βγαίνεις από τον σταθμό του Θησείου και ανηφορίζεις προς την Ακρόπολη και δεκάδες πλανόδιοι έχουν στήσει μια πολύχρωμη υπαίθρια αγορά. Και όταν έχει καλό καιρό, γίνεται το αδιαχώρητο. Τόσο από τους τουρίστες που κατεβαίνουν από τον Ιερό Βράχο με το στόμα ανοιχτό όσο και από τους Αθηναίους που βγήκαν να κάνουν μια βόλτα στη λιακάδα και να καταλήξουν για το καθιερωμένο brunch του Σαββατοκύριακου.

underdog1

Μια από αυτές τις χειμωνιάτικες με ήλιο Κυριακές πήρα κι εγώ τον πεζόδρομο αυτό. Δεν είχα σκοπό να επισκεφτώ τον Παρθενώνα, οπότε εκεί στο ξέφωτο έκοψα δεξιά και βγήκα σε έναν άλλον πεζόδρομο, στην Ηρακλειδών. Προορισμός μου το The Underdog που εδώ και ένα και παραπάνω χρόνο έχει φέρει μια «μικρή» αναστάτωση στην ήρεμη πλέον γειτονιά του Θησείου. Ίσως οι περισσότεροι να το γνωρίζετε γιατί είναι ένα από τα μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις ένα φλιτζάνι καφέ με αξιώσεις (σπίτι τριών παγκόσμιων πρωταθλητών σε διαγωνισμούς καφέ). Ίσως όμως αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι έχει και ένα από τα πιο επιτυχημένα brunch της πόλης. Όποτε τι καλύτερο όταν ο καφές συνδυάζεται με ένα πολύ καλό και νόστιμο brunch;

Ανέβηκα τα λίγα σκαλιά της εισόδου και βρέθηκα στον άνετο, ψηλοτάβανο και λιτό του χώρο. Διάλεξα να καθίσω στο βάθος σε ένα μεγάλο τραπέζι που βλέπει όλο το μαγαζί αλλά και την όμορφη πίσω αυλή με τα πολύχρωμα μαξιλάρια. Ζήτησα τον αγαπημένο καφέ φίλτρου Yria από την Αιθιοπία και πήρα τον κατάλογο στα χέρια. Scrambled eggs με ραγού από μανιτάρια και γραβιέρα, αλλά και benedict eggs με τραγανό μπέικον και Huevos rotos con chorizo γιατί δεν μπορώ να αρνηθώ τις ισπανικές μου καταβολές. Στο άκουσμα της παραγγελίας η ευγενέστατη σερβιτόρα με κοίταξε κάπως με απορία. «Περιμένω και δύο ακόμα άτομα» της είπα για να την καθησυχάσω.

underdog

Μέχρι να έρθει το φεστιβάλ αυγών που είχα παραγγείλει, είχαν φτάσει και οι φίλοι. Χωρίς πολλές κουβέντες έπεσαν με τα μούτρα και με συνοπτικές διαδικασίες τα πιάτα άδειασαν σε χρόνο ρεκόρ. «Είχαμε μια λιγούρα», θα μου πει ο ένας, ενώ συλλαμβάνω τον άλλον με την άκρη του ματιού μου να έχει πάρει τον κατάλογο και να μιλάει με τη σερβιτόρα. Μετά από λίγα λεπτά ένα λαχταριστό burger με κατσικίσιο τυρί, κραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας έφτασε στο τραπέζι μας μαζί με μια madame (croque) σε γλυκιά μπεσαμέλ.

Όση ώρα είχαμε αφοσιωθεί στην κουβέντα και στα νόστιμα πιάτα δεν είχαμε πάρει είδηση ότι το μαγαζί είχε ήδη γεμίσει από μικρές και μεγάλες παρέες που έκαναν ό,τι και εμείς… brunchάρανε! Και για να κλείσει ένα ωραίο brunch σαν αυτό δεν θα μπορούσαμε να μη ζητήσουμε τα πορτοκαλένια pancakes. Σε δύο εκδοχές: με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένα μπισκότα καθώς και με κρέμα cheesecake, μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και μπισκότο Oreo. Και κάπως έτσι γλυκά έληξε η κυριακάτικη μας βόλτα στο Θησείο.

info
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 213 0365393. Κόστος: €10-15.