Το Hama είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης, οι σεφ που έχουν περάσει από την κουζίνα του όμως, δεν διστάζουν να πειραματιστούν και με άλλους πολιτισμούς. Πλέον, με τον σεφ Alsi Sinanaj στο τιμόνι, το μενού παίρνει γεύση και από Κίνα, σε ένα ιδανικό πάντρεμα ιαπωνικής και καντονέζικης κουζίνας.

Sinanai-anoigma

Μπορεί το τελευταίο εγχείρημα του Alsi Sinanaj, το εστιατόριο «Wolves of Kitchen» στη Μύκονο, να είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο κρέας, ωστόσο ο σεφ έχει δώσει τις «εξετάσεις» του και στην ιαπωνική κουζίνα, με μία επιτυχημένη θητεία στο εστιατόριο «Ling Ling Hakkasan», επίσης στο νησί των ανέμων. Αυτόν το χειμώνα λοιπόν, ανέλαβε να ανανεώσει το μενού του Hama 2.0, παρουσιάζοντας ένα μενού που εκτός από κλασικές ιαπωνικές γεύσεις -με το sushi να έχει τον πρώτο λόγο-, περιλαμβάνει και πιάτα της κινέζικης κουζίνας, όπως η εμβληματική πάπια Πεκίνου.

Duck_Salad

Γενικά η πάπια είναι ένα υλικό που συναντάμε συχνά στο νέο μενού του εστιατορίου και αν κάποιος δεν δοκιμάσει την πάπια Πεκίνου, που είναι στην πραγματικότητα ένα πιάτο για 4 άτομα, μπορεί να την απολαύσει σε σαλάτα, άψογα ψημένη με τραγανή πέτσα και όχι ιδιαίτερα λιπαρή, συνδυασμένη με φράπα, κουκουνάρι και κρεμμύδι. Τα spring rolls πάπιας από την άλλη (crispy duck roll) με αγγούρι και φρέσκο κρεμμύδι, αναδεικνύονται καλύτερα όταν συνδυαστούν με τη sauce που τα συνοδεύει.

Salmon_Karashi_Su_miso

Στα πιάτα που ξεχωρίσαμε και ο σολομός τατάκι με την πραγματικά απολαυστική σως ιαπωνικής μουστάρδας και miso, το οποίο σίγουρα αξίζει να βάζετε στις επιλογές σας κάθε φορά που επισκέπτεστε το εστιατόριο. Το ψητό λαβράκι Χιλής τέλος, με μέλι και σάλτσα τσίλι από φασόλια είναι από τα signature πιάτα του σεφ, με φίνα αρώματα και συνδυασμό υλικών που δεν καλύπτουν τη γεύση του ψαριού.

Wagyu_Beef

Ο επίλογος γράφεται με ασιατικά γλυκά ή γλυκά με ασιατικές επιρροές, όπως το κέικ ατμού με ποικιλία από μούρα και crème brûlée με γάλα καρύδας, σοκολάτα και χωρίς αυγά.

Συνοδεύστε το γεύμα σας στον εντυπωσιακό και ταυτόχρονα λιτό χώρο του εστιατορίου, με κάποιο από τα νέα signature cocktails του Hama, με εξωτικά υλικά για να δένουν άψογα με το μενού. Προσωπικά, δοκίμασα την πολύ καλή, καυτερή Dragon Margarita με τεκίλα, αγαύη, μάνγκο, λάιμ και πιπεριά τσίλι. Αν όμως είσαστε φίλοι των πιο ήπιων και γλυκών γεύσεων, αξίζει να δοκιμάσετε την Gingerinha με cachaca, τζίντερ, μανταρίνι, μέλι και λάιμ.

hama xoros2

info
Γρηγορίου Λαμπράκη 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 9600595. Κόστος: 45-50€.
Δευτέρα κλειστά.