Speciality καφές, μεγάλη ποικιλία σε κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα, δημιουργική κουζίνα και προσεγμένες επιλογές στο μπαρ αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που το Warehouse των Εξαρχείων (Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21) μπήκε, αμέσως, στην καρδιά του κόσμου. Στα παραπάνω, όμως, έρχονται να προστεθούν πλέον και οι φυσαλίδες στο νέο Warehouse CO2, που άνοιξε, στα όρια Συντάγματος-Πλάκας και θέλει να βάλει τα bubbles δυνατά στη ζωή μας, κάνοντας την καθημερινότητά μας πιο γαργαλιστική!

Το Warehouse CO2 άνοιξε τις πόρτες του, λοιπόν, πριν λίγες εβδομάδες και δίνει έμφαση στα αφρώδη κρασιά αλλά και τις premium επιλογές. Με τον όρο αφρώδες κρασί, όμως, οι άνθρωποι πίσω από αυτή την ιδέα, εννοούν οποιοδήποτε κρασί με ικανή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα ή CO2 στη σύστασή του, το οποίο δημιουργεί τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες. Αυτό το φυσικό αέριο είναι που ενεργοποιεί την αίσθηση αφής στο στόμα και προσφέρει μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία.

WCO2_9

Στο Warehouse CO2 θα επιλέξετε την αγαπημένη σας ετικέτα από μεγάλη ποικιλία σε αφρώδη by the glass και σε μπουκάλι. Αφρώδη και ημι-αφρώδη κρασιά από τον αμπελώνα της Ελλάδας, Prosecco, Moscato d’Asti και Franciacorta από την Ιταλία, Cava από την Ισπανία, σαμπάνιες από τη Γαλλία, αλλά και αφρώδη με λιγότερο αναμενόμενη προέλευση, από την Αγγλία ή την Τασμανία βρίσκονται στη διάθεσή σας. Τα «ήσυχα» κρασιά (still wines) παραμένουν στη λίστα και στο νέο Warehouse CO2, αλλά τα βρίσκετε σε πιο ιδιαίτερες εκδοχές. Magnum φιάλες, vintage ετικέτες και βραβευμένα κρασιά πρωταγωνιστούν στον κατάλογο.

Τα ξεχωριστά κρασιά, όμως, απαιτούν τη συνοδεία ξεχωριστών γεύσεων. Κι επειδή το όνομα «Warehouse» είναι συνδεδεμένο με το καλό φαγητό, ο σεφ Βασίλης Γεωγλερής έχει βάλει και στο «CO2» το δημιουργικό του χέρι. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από κρύα πιάτα με αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς και delicatessen προϊόντα, όπως ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά, τα οποία κόβονται επιτόπου για κατανάλωση και πωλούνται και για το σπίτι. Στα κρύα πιάτα, συναντάτε καρπάτσιο μοσχαριού με flakes μαύρης τρούφας, buratta με αυγοτάραχο, παντζάρι με αυγά πέστροφας και τυρί κρέμα, ενώ δεν λείπουν και οι special guest γεύσεις, όπως τα φρέσκα οστρακοειδή. Μπρουσκέτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και gourmet εκδοχές sandwich συμπληρώνουν τις επιλογές φαγητού.

Και καθώς το Warehouse CO2 είναι ανοιχτό από το πρωί, ο κατάλογός του περιλαμβάνει και πρωινό, για να συνοδεύσετε τον αγαπημένο σας καφέ, ο οποίος ψήνεται καθημερινά στη Wisecup και προέρχεται από speciality και single origin καφέδες απ’ όλο τον κόσμο.

info
Warehouse CO2, Υπερείδου 1, Αθήνα, τηλ. 210 3247048.