Πλάι στις καλαμιές, η μαγική αυλή του Λάκη του Τραβόλτα με το παλιό πηγάδι ήταν ο μυστικός παράδεισος μιας ταπεινής ψαροφαγίας, που έκλεισε τον κύκλο της όταν «έφυγε» ο δημιουργός της.

TRAVOLTA

travolta-piato

Θετός γιος του Λάκη, ο Ανέστης Λαζάι, κληρονόμησε την τεχνική του πιο αιθέριου τηγανιού και όχι μόνο! Από πελάτες της αυλής, οι αδελφοί Λιάκου -βλέπε Base Grill και Cookoovaya- γίνονται αφεντικά του Τραβόλτα μαζί με τον Ανέστη, σε έναν ολόφρεσκο Τραβόλτα που από το παρελθόν κρατά μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη μιας ψαροταβέρνας που ψάχνεται και δημιουργεί μια νέα άποψη για το ψάρι.

Travolta_6

Φωτεινός, κομψός και τεράστιος, από την πόρτα κιόλας θα σε διακτινίσει στις καλές, κλασικές στιγμές ενός παριζιάνικου εστιατορίου που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο, άψογα επαγγελματικό, φασαριόζικο και ολοζώντανο, ρόλοι. Τα κολαριστά τραπεζομάντιλα, τα κολονάτα ποτήρια, το οικείο και όσο χρειάζεται αποστασιοποιημένο σέρβις, τα ζεστά φώτα που ανάβουν γλυκά τη χαρά, τα σωστά κρασιά και δύο επιλογές.

travolta-piato1

Μια κλασική ψαροκατάνυξη με φρεσκότατο ψάρι, βραστά λαχανικά, μαρουλοσαλάτα και ντομάτα τριαντάφυλλο, ξεφλουδισμένη και για παρέα της ροκίνι και κάππαρη, ίσως και γυαλιστερές και κυδώνια, ή, μια πιο θαρραλέα βουτιά σε βαθιά -και νόστιμα-νερά: λεμονάτα καρπάτσιο και σασίμι από ψαράκι ημέρας, χέλι καπνιστό με φάβα από τη Σχοινούσα, το φρικασέ όπως δεν το ήξερες μαγειρεμένο με τσιπούρα, το κοντοσούβλι όπως δεν το φαντάστηκες με γαύρο ή με φρέσκο καλαμάρι και γαρίδες, το μιλφέιγ όπως δεν σου πέρασε από το μυαλό με φιλέτο σαρδέλας και κρέμα παντζάρι, τις μπάμιες όπως δεν τις έχεις ξαναφάει μαγειρεμένες με ροφό, τον τραχανά με θαλασσινά, την καρμπονάρα όπως δεν την σκέφτηκε ο Ιταλός, με καπνιστό χέλι και αβγοτάραχο.

info
Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ. 210 5719222. Κόστος: €25-35.
Και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.