Αν σας πω πως λίγα μέτρα από την Ομόνοια και μια ανάσα από την Πειραιώς υπάρχει ένα δροσερό και καλό σε όλα του εστιατόριο, να με πιστέψετε!

dipla-kimas-giaourti-kakao-7-2016

Βρίσκεται μέσα σε έναν υπέροχο κήπο με μια κοκόνα μπανανιά ετοιμόγεννη στη μέση του και δικό του πάρκινγκ να φιλοξενήσει το Ι.Χ. σας. Για το Αθήρι λέω, που φύτρωσε στον Κορυδαλλό και άνθησε στην οδό Πλαταιών στο Κέντρο.

petoules-vetouli

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης βαστάει γερά στο δύσκολο ρόλο του σεφ και ιδιοκτήτη. Δεν θέλει να σε εντυπωσιάσει με τον κατάλογό του, θέλει να φας και να πιεις καλά, να περάσεις όμορφα και να πληρώσεις λογικά. Κι αυτό είναι το εντυπωσιακό για μένα. Φλερτάρει με το μεζεδοπωλείο με μια ομάδα ορεκτικών που τα προσφέρει με 3,5 ευρώ ανά τεμάχιο έτσι ώστε να δοκιμάσεις και τα τέσσερα (λουκουμά μπακαλιάρου, πιτάκι με άγρια χόρτα και φέτα, σαγανάκι τριών τυριών με σάλτσα πορτοκάλι και τηγανίτα με πικάντικο κιμά πάνω σε δροσερό γιαούρτι).

alexandros_kardasis2014-C

Από τα μικρά πιάτα του, όπως τα λέει εκείνος, γιατί μια χαρά μεγάλα είναι, προσωπικά υποκλίνομαι σε δύο: Στο κάβουργκερ, μια παναρισμένη φέτα καβουρμά δηλαδή μέσα σε ψωμάκι μπέργκερ δικής του παραγωγής αλειμμένο με μαρμελάδα βερίκοκο και στις πέτουλες με βετούλι κοκκινιστό, γραβιέρα Νάουσας και ξύγαλο Σητείας. Στα κυρίως θα βρεις και ψάρι ημέρας και υπέροχο κριθαρότο με γαρίδες και γουρουνόπουλο γάλακτος.

cavurger-7-2016

Ο κατάλογος των κρασιών είναι εξαιρετικός και πολύ λογικά τιμολογημένος. Για το τέλος προτείνω ανεπιφύλακτα την τριλογία γεύσεων crème brulee (καραμέλα, πορτοκάλι-κάρδαμο κι ελληνικός καφές).

info
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983. Κόστος: € 20-30. Δευτέρα κλειστά.