Η νέα άφιξη στην καρδιά της πολυσύχναστης γειτονιάς του Χαλανδρίου είναι φίνα και ντελικάτη, με γευστικές προτάσεις που μιλούν άπταιστα γαλλικά!

chapeau

Ο λόγος για το Chapeau, που ως σύλληψη είναι γυναικεία υπόθεση αφού το γευστικά και αισθητικά- προσεγμένο αποτέλεσμα προέκυψε από τη συνεργασία της Βούλας Ρακοπούλου με την καλή της φίλη Ντίνα Νικολάου, που αγαπά τη γαλλική κουζίνα και ανέλαβε την επιμέλεια του καταλόγου.

IMG_2156-1

Ζεστό και σικάτο, αυτό το μπιστρό, που μετρά μόλις δύο μήνες ζωής, είναι από τους χώρους που κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει άνετα από την πρώτη στιγμή. Στην όμορφα διαμορφωμένη σάλα με τα πολύχρωμα καθίσματα, το μάτι πέφτει σε λεπτομέρειες, όπως τα φούξια ρουστίκ φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι ή τα ράφια με τα επίσης πολύχρωμα βάζα, που βρίσκονται πίσω από τη θελκτική βιτρίνα με τις γλυκές και αλμυρές προτάσεις ημέρας.

IMG_2100

Ιδανικό πόστο για τις καθημερινές ή τα κυριακάτικα πρωινά, το Chapeau είναι ένα κι ένα για πρωινό καφέ ή πραγματικά καλή σοκολάτα, συνοδευόμενα από γλυκά και αλμυρά τσιμπήματα, όπως μια υπέροχη τάρτα σοκολάτα φουντούκι με βελούδινη γκανάζ ή κάποιο αφράτο κέικ. Ωστόσο, αν δοκιμάσετε τις ταρτίνες, που είναι μεγάλες και λεπτές φέτες ψωμιού, ωραία φρυγανισμένες, με υλικά εποχής, το πιθανότερο είναι να τις καθιερώσετε. Με κλειστά μάτια προτείνουμε την Tartine με ζουμερό λεμονομουσταρδάτο κοτόπουλο με σοταρισμένα φρέσκα μανιτάρια και κεφαλοτύρι, την Tartine με bolognese, γραβιέρα και κουκουνάρι και την Tartine με Λότζα φυσικής ωρίμανσης, χειμερινά λαχανικά και κασέρι. Το ίδιο γευστικές όμως είναι και οι αλμυρές τάρτες με την quiche lorraine με μπέικον και τυριά και την τάρτα με μανιτάρια να ξεχωρίζουν.

IMG_2127

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά οι επιλογές εμπλουτίζονται με ωραία μαγειρεμένα πιάτα, όπως τα μπουτάκια “Γαλλίδας” πάπιας κονφί με baby πατάτες, κρεμμύδια και τραγανά σπαράγγια ή το υπέροχα μελωμένο“κοκοράκι της Κυριακής”, που μαγειρεύεται στη γάστρα με τους ζωμούς του, αρωματίζεται με πορτοκάλι και λεμόνι και φτάνει στο τραπέζι συνοδεία βουτυράτου πουρέ πατάτας- κολοκύθας.

IMG_2231

Ολοκληρώνοντας το γεύμα σας μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις βερίνες (βαζάκια με ολόφρεσκα γλυκά), που θα σάς προτείνουν, ενώ αξιόλογες είναι και οι οινικές προτάσεις. Το βράδυ, το περιβάλλον γίνεται ακόμα πιο ατμοσφαιρικό με τη σκυτάλη να παίρνει η μπάρα και τα δροσερά cocktails.

Σημειώστε, τέλος, ότι κάθε Τετάρτη βράδυ στις 9 το Chapeau μετατρέπεται σε μικρό θεατράκι φιλοξενώντας μια ανατρεπτική κωμωδία βασισμένη σε κείμενα του Γούντυ Αλλεν και του Τζιμ Τζάρμους, αλλά και των Ρέππα – Παπαθανασίου, με ηθοποιούς που έχουμε αγαπήσει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη!

info
Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6845300, www.chapeau.gr
Κόστος: € 25-30/άτομο. Ανοιχτά όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γενική είσοδος στην παράσταση: 10€.