Το Feedέλ έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες ένα «αδερφάκι» στα νότια της πόλης, που μπορεί να αγαπά εξίσου τους μεζέδες, όμως όπως μαρτυρά το δεύτερο όνομα του (asador στα ισπανικά σημαίνει bbq ή γκριλ), στη Γλυφάδα δίνουν έξτρα έμφαση στα ψητά κρεατικά.

DSC_0186

Το Feedέλ Asador λοιπόν, βρίσκεται σε ένα όμορφο, πετρόχτιστο γωνιακό κτίριο, με μία μικρή ανοιχτή αυλή εξωτερικά, που τους καλοκαιρινούς μήνες θα μονοπωλήσει τις επιλογές των επισκεπτών, αλλά και ένα κλειστό με τζαμαρία χώρο στο ίδιο επίπεδο, όπου βρίσκεται και το μπαρ. Ανεβαίνοντας λίγα σκαλιά περνάτε στον κυρίως εσωτερικό χώρο, όπου υπάρχει και η χαρακτηριστική πινελιά των εστιατορίων Feedέλ ή αλλιώς ένα μεγάλο graffiti. Βέβαια, στην περίπτωση του εστιατορίου της Γλυφάδας τη θέση της Φρίντα Κάλο έχει πάρει ο Φιντέλ Κάστρο, με το σύνθημα «VIVA έλ REVOLUTION» να τον συνοδεύει.

feedel2

Η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τη μουσική που μας ταξιδεύει στη Νότια Αμερική, δημιουργώντας ένα χαλαρό κλίμα, ιδανικό για να απολαύσει κάποιος το γεύμα και το ποτό του. Μάλιστα, ειδικά για το δεύτερο ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο pairing των κοκτέιλ με το φαγητό, με την κάρτα να μας ενημερώνει με τι πιάτο -ορεκτικά, σαλάτα, κρέας ή θαλασσινά-, ταιριάζει ιδανικά το κάθε κοκτέιλ. Το Grandma’s Negroni με φράουλα και πιπεριά Φλωρίνης, για παράδειγμα, έδεσε αρμονικά και με το ορεκτικό αλλά και με το κρέας στο κυρίως πιάτο.

Περνώντας στο μενού τώρα, όπως θα σπεύσει να σας ενημερώσει και το φιλόξενο και χαμογελαστό προσωπικό τους, η φιλοσοφία είναι παρόμοια με του Feedέλ Gastro, με το μενού του σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου να κινείται κυρίως στη λογική των μεζέδων, με πιάτα που προορίζονται για να μπουν στη μέση και να μοιράζονται. Όσο για τις γεύσεις, με την πρώτη ματιά μοιάζουν απόλυτα κλασσικές ελληνικές, κοιτάζοντας όμως πιο προσεχτικά διαπιστώνετε ότι όλες έχουν ένα twist, που τις κάνει μεν πιο ιδιαίτερες όχι όμως και ξένες.

DSC_0187

Η μελιτζανοσαλάτα για παράδειγμα, σε πληθωρική μερίδα και σερβιρισμένη με κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά, διατηρεί την πλούσια γεύση του καπνιστού την ίδια στιγμή όμως έχει και μία ελαφριά φρουτώδη επίγευση, χάρη στο passion fruit που περιέχει. Το θράψαλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες και άψογα ψημένο ώστε να είναι μαλακό, σερβίρεται με λεπτές φέτες αγκινάρας και μυρώνια που χαρίζουν δροσιά στο πιάτο, ενώ το ίδιο σωστά ψημένο και το χταπόδι σε μια πιο εξωτική εκδοχή με σάλτσα kimchi και κρέμα αβοκάντο, να ισορροπεί την πικάντικη γεύση. Η αγάπη της κουζίνας για το ψητό κρέας φάνηκε στο μοσχαρίσιο μάγουλο που ακολούθησε. Σιγομαγειρεμένο και σωστά καρυκευμένο, ήταν το πιάτο που απογείωσε τη βραδιά. Όσο για το συνοδευτικό του, μην περιμένετε τα κλασικά ζυμαρικά ή πουρέ, αφού στο Feedέλ Asador το κρέας συνδυάζεται με όσπρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση με γίγαντες κοκκινιστούς. Ένας πραγματικά επιτυχημένος συνδυασμός.

info
N. Ζέρβα 24 & Κύπρου 19, Γλυφάδα, τηλ. 2108980066. Κόστος: €20-25 / άτομο, χωρίς ποτό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr