Σας αρέσει η βασιλόπιτα τσουρέκι αλλά δεν ξέρετε να την φτιάξετε ή δεν έχετε χρόνο για την κλασική βασιλόπιτα κέικ; Κανένα πρόβλημα. Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε 8 ζαχαροπλαστεία από όπου θα πάρετε τις βασιλόπιτες.

divan-vasilopita

Divan
Το ζαχαροπλαστείο που τιμά τα πολίτικα γλυκά είναι ένα κι ένα για να πάρεις και την βασιλόπιτα σου, στην πολίτικη εκδοχή της φυσικά. Στο Divan λοιπόν ξεφουρνίζουν αυτές τις μέρες βασιλόπιτες που μοσχοβολούν μαχλέπι και μαστίχα, για να ξεκινήσει γλυκά ο νέος χρόνος!

Ναϊάδων 53, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9821927

Rita’s cookies
Η κυρία Ρίτα Αμιραλιάν έχει παράδοση στα αφράτα τσουρέκια της, που τα φτιάχνει με γαλλική συνταγή και τα αρωματίζει με μαχλέπι και μαστίχα, ενώ συχνά τους προσθέτει και κομματάκια σοκολάτας, δαμάσκηνα ή καρύδια. Για την Πρωτοχρονιά τιμά την τσουρεκένια σπεσιαλιτέ της και ετοιμάζει αφράτες βασιλόπιτες, πασπαλισμένες με φιλέ αμυγδάλου και με τέλεια γεύση.

Δομοκού 40, Πειραιάς, τηλ. 210 4912323

Παύλου
Η οικογένεια Παύλου έχει παράδοση στα νόστιμα γλυκά και οι βασιλόπιτες τους δεν πάνε πίσω. Μας αρέσει πολύ η βασιλόπιτα-κέικ που φτιάχνουν με άρωμα πορτοκαλιού, που με τη γεύση της ξυπνά αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και την πίτα της μαμάς. Σημειώστε ότι πλέον έχουν ζαχαροπλαστείο και στην περιοχή της Κάντζας.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Γ, Ιλίσια, τηλ. 210 7774012 / Λ. Λαυρίου 23, Κάντζα, τηλ. 213 0428056

vasilopita

Φύσις
Μπορεί η γλυκιά πρωταγωνίστρια του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν να γίνει πιο υγιεινή; Κι όμως, τα Φύσις μας ενθουσιάζουν για μία ακόμη φορά με τις δημιουργίες τους ή αλλιώς βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη με βιολογικό αλεύρι, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, μαχλέπι και ξηρούς καρπούς. Δε λείπει βέβαια και η κλασική βασιλόπιτα, για όσους δεν έχουν θέμα με τη ζάχαρη και τη γλουτένη.

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6090740 / Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ. 211 4069267

Μαλεμπί
Ο παράδεισος των πολίτικων γλυκών στα νότια της πόλης, ζυμώνει και φουρνίζει για μία ακόμη χρονιά τις φημισμένες πολίτικες βασιλόπιτες τους με φίνα τσουρεκένια υφή και υπέροχα αρώματα από μαχλέπι και μαστίχα. Μάλιστα, δέχονται και προπαραγγελίες, οπότε κάντε ένα τηλέφωνο για να προλάβετε σίγουρα!

Δ. Γούναρη 172, Γλυφάδα, τηλ. 216 7001922

Palet
Και για το τέλος, ή διασημότερη ίσως βασιλόπιτα της πόλης, με οικογενειακή συνταγή από την Πόλη. Αφράτη, μαστιχωτή, μυρωδάτη και με παραδοσιακή γεύση η βασιλόπιτα του Palet είναι το ιδανικό γλυκό για να ξεκινήσει καλά ο νέος χρόνος.

Λεωφ. Καλαμακίου 16, Άλιμος, τηλ. 210 9828154

Κωνσταντινίδης
Στα ανοιχτά εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων τους, φτιάχνουν βασιλόπιτες σε διάφορες εκδοχές, για κάθε γούστο: με επικάλυψη μαύρης ή λευκής σοκολάτας και, φυσικά, κλασική με άχνη ζάχαρη.

www.konstandinidis.com/el