Βράδυ Πέμπτης στην οδό Δημητρίου Βασιλείου στο Νέο Ψυχικό. Κοντοστέκεσαι στο νούμερο 18. Θες δε θες. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις. Μπορείς δε μπορείς. Κάτι σε ζαλίζει. Όλα σε μεθάνε. Ζουμερά κομμάτια κρέατος “τσιτσιρίζουν” την όρεξή σου πάνω σε hi-tech μπαρμπεκιέρες, σαραντάκιλες ρόδες παρμεζάνας “γλιστρούν” απαλά σε ουρανίσκους, ψηλά τραπεζάκια με ολόλευκα τραπεζομάντιλα σε καλούν να καθίσεις, ένα Bloody Mary “κερασμένο” μαζί μ’ ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Όσο περνάει η ώρα, τόσο ο κόσμος πληθαίνει. Μπερδεύεσαι ανάμεσά τους. Αναρωτιέσαι και ρωτάς: “Τι γίνεται εδώ;”. “Πάρτι!”, σου απαντά μια λεπτεπίλεπτη ξανθιά γυναίκα γεμάτη χαμόγελο. “Πάρτι, και είστε όλοι καλεσμένοι!”. Λίγο αργότερα μαθαίνεις ότι η γεμάτη χαμόγελο γυναίκα ακούει στο όνομα Μαίρη Αδαμοπούλου και πως είναι η οικοδέσποινα των deli κρεοπωλείων Carnicero. Και τότε, αποφασίζεις ότι δεν θες να πας πουθενά αλλού. Ότι θέλεις να μείνεις εκεί. Να δοκιμάσεις κρέας από την Ουρουγουάη, μαύρο χοίρο από την Ελλάδα, αλλαντικά από την Ισπανία, τυριά από τη Γαλλία, να “βουτήξεις σαν παιδί το δάχτυλο σε συνοδευτικές σάλτσες και σ’ εκείνη την εκπληκτική μουστάρδα από φρούτα, να ρωτήσεις πώς ψήνεται το τέλειο φιλέτο, να ψωνίσεις όσα ποτέ δεν είχες φανταστεί και να πάρεις μέσα σου όρκο ότι θα επιστρέψεις ξανά. Και ξανά… Και ξανά…

carnicero3

Ένας χρόνος γεμάτος γεύση επιτυχίας
Η ιστορία του Carnicero ξεκινάει τον Ιούνιο του 2016 στο Νέο Ψυχικό. Έξι μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2016 ανοίγει το “αδελφάκι” του στην Κηφισιά: “Τα Carnicero μου είναι μικρά παιδιά και τα δύο”, λέει χαμογελώντας η κυρία Μαίρη Αδαμοπούλου και συνεχίζει: “Το πρώτο “παιδί”, που σε λίγες ημέρες θα χρονίσει, “γεννήθηκε” μετά από ένα ταξίδι που είχα κάνει στην Αμερική όταν μπαίνοντας στα Whole Food Markets εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο ήταν στημένα τα τρόφιμα και ειδικότερα τα κρεοπωλεία. Δεν είχαν καμία σχέση με τις ελληνικές βιτρίνες και κάπως έτσι, μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Όχι. Δεν τη φοβήθηκα την κρίση γιατί πιστεύω ότι μέσα σε αυτή υπάρχουν πάντα ευκαιρίες. Επιπλέον, όταν κάνεις κάτι πρωτοποριακό και με αγάπη θα σου πάει καλά. Σίγουρα η κρίση δεν βοηθά να ανθίσει κάτι όπως το επιθυμείς και το περιμένεις αλλά δεν θεωρώ ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες πρέπει πάντα να προσπαθούμε και να τολμάμε.”
Μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυρία Αδαμοπούλου δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το κρέας. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστήμων του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου πάνω στις διεθνείς σπουδές την ευρωπαϊκή οργάνωση και τη διπλωματία, δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι ο κόσμος του κρέατος και των delicatessen θα αποτελούσε κάποια στιγμή κομμάτι του επαγγελματικού της σύμπαντος: “Όταν αποφάσισα ν’ ανοίξω το Carnicero και για έξι μήνες περίπου, κάθε βράδυ γύριζα στο σπίτι μου και έκλαιγα”, λέει σήμερα γελώντας και συνεχίζει: “Είχα τόσο τρελά αγχωθεί με αυτό το project που μου φαινόταν κάτι σαν πυρηνική φυσική. Ναι! Το πρώτο διάστημα κόντεψα να τρελαθώ από το άγχος. Άρχισα να διαβάζω, να ανοίγω οδηγούς, να μαθαίνω τα είδη, να κοιτάζω τις κοπές και ξεκίνησα τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πήγα στην Ελβετία όπου “χάθηκα” σε στησίματα μαγαζιών όσον αφορά στα τρόφιμα και στο κρέας και “σπούδασα” τα πάντα γύρω από αυτό. Τα ταξίδια αυτά ήταν το πιο μεγάλο, το πιο σημαντικό πανεπιστήμιο προκειμένου να μπω σ’ αυτή τη δουλειά. Είδα, θαύμασα, έμαθα, εμπνεύστηκα και επέστρεψα για να δημιουργήσω”.

carnicero4

Αυτή η δημιουργία της, είναι αλήθεια, ότι δεν περνάει απαρατήρητη. Τις πρώτες μέρες, ο κόσμος μπαίνει στο (ιδι)όμορφο αυτό κρεοπωλείο από περιέργεια. Δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι. Το ύφος και η διακόσμησή του δεν παραπέμπουν στα κρεοπωλεία που γνωρίζουν. Κάποιοι ζητάνε έναν καφέ, άλλοι ένα ποτήρι κρασί. Η Μαίρη τους τα κερνάει μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες για την επόμενη επίσκεψή τους. Πηγαίνουν. Ξανά και ξανά. Με το στόμα ανοιχτό από θαυμασμό και το στομάχι ανυπόμονο για την επόμενη ψαγμένη γεύση. Μέσα σε τρεις μόλις μήνες το Carnicero “τρέχει” με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δύσκολο δρόμο της ελληνικής αγοράς, κερδίζει “μετάλλια”, “εύσημα” και τον θαυμασμό του κόσμου. Η Μαίρη δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Κάθε φορά που ένα νέο είδος κρέατος “φιλοξενείται” στο κατάστημα, διοργανώνει events με μουσική και κερνάει φίλους και περαστικούς μπρουσκέτες, κρεατικά, αλλαντικά και κρασί ετικέτας, κάτι σαν μικρά πάρτυ όπου όλοι περνάνε για να δοκιμάσουν και να διασκεδάσουν. “Γιατί το καλό φαγητό είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση!”.

Τι θα βρείτε στο Carnicero…
Στο κομμάτι του κρέατος, που είναι και το βασικό κομμάτι της πώλησης, θα βρει κάποιος τα συμβατικά κρέατα και επιλογές βιολογικής εκτροφής, αυτά που αγοράζει μία νοικοκυρά για το καθημερινό της φαγητό σε πολύ καλές τιμές μάλιστα. Σε ένα δεύτερο κομμάτι περιλαμβάνονται έτοιμες λύσεις για το σπίτι, όπως ποπιέτες, κλέφτικο, κριθαροκουλούρα με γέμιση κοτόπουλου και σουβλάκια με αποξηραμένα φρούτα, ενώ στο τρίτο κομμάτι του μοναδικού αυτού κρεοπωλείου θα ανακαλύψετε premium κρέατα. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα εντυπωσιαστείτε από τη συλλογή από black angus (από πικάνιες και στριπλόιν, μέχρι Τ-bone και τόμαχοκ), πανάκριβα kobe και «γαλαζοαίματα» wagyu, εκλεκτό χοιρινό Iberico, αρνάκι Sisteron και πουλάδες Bresse, που παράγονται μόνο στη Βρέστη, στην ανατολική Γαλλία.

carnicero1

Μην παραλείψετε να σταθείτε μπροστά από το τμήμα delicatessen με προϊόντα που “γυρίζουν” γύρω από το κρέας, όπως συνοδευτικές ή για μαρινάρα σάλτσες barbeque -τις Rufus από το Κάνσας που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα-, προϊόντα τρούφας, σος για μαγείρεμα, chanteys και γλυκόξινη μουστάρδα με φρούτα. Ζητήστε από τους εξπέρ, πίσω από τον πάγκο, να σας κόψουν carpaccio ή tartare, να σας ξεναγήσουν στην εκλεκτή ποικιλία αλλαντικών (iberico de Bellota, prosciuto dolce Saporito, salsiccia con Cinghiale) και τυριών και να σας συστήσουν τις ποικιλίες ζυμαρικών Morelli και Fabri, τα εξαιρετικά ριζότο Principato di Lucedio, καθώς και την προσεγμένη κάβα με ελληνικά κυρίως κρασιά και μπίρες.

Φεύγοντας μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για το έτοιμο “ΒΒQ box”, την υπηρεσία του Carnicero που ετοιμάζει για τους καλεσμένους σας αξέχαστα BBQ στο χώρο σας, όπως ακριβώς και για το επόμενο πάρτυ της Μαίρης. Είναι βέβαιο ότι θα σας μείνει αξέχαστο, όπως ακριβώς και το μοναδικό Carnicero!

info
Νέο Ψυχικό: Δημ. Βασιλείου 18, τηλ. 2106770050, www.carnicero.gr
Κηφισιά: Λεωφόρος Κηφισίας 322, τηλ. 210 8015100
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-21:00, Σαββατο: 09:00-20:00. Κάνει και delivery!

Δείτε επίσης:
4 κρεοπωλεία που σου ψήνουν το κρέας και στο φέρνουν στο πιάτο!